banner388

Gülten İmamoğlu'ndan anlamlı sergi

Gülten İmamoğlu, 28 eserinin yer aldığı 'Tohum' sergisi ile sevenleriyle buluştu. Ataürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı anısına düzenlenen ve 18 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında açık olacak serginin adresi ise İstanbul Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi.

Gülten İmamoğlu'ndan anlamlı sergi

Gülten İmamoğlu, 28 eserinin yer aldığı 'Tohum' sergisi ile sevenleriyle buluştu. Ataürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı anısına düzenlenen ve 18 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında açık olacak serginin adresi ise İstanbul Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi.

18 Mart 2019 Pazartesi 17:49
Gülten İmamoğlu'ndan anlamlı sergi

Evrendeki tüm varlıklar tohum adı verilen bir çekirdekten meydana gelir. İnsanlar, hayvanlar hatta tüm bitkiler, içinde varoluşun şifrelerini barındıran bu tohum sayesinde soylarını devam ettirirler. Her canlının tohumunda diğerine benzemeyen Tanrısal bir yazılım söz konusudur. Anaksagaros’un da dediği gibi  “varlığın temel kökleri”, yani evrenin varoluş temelinin özü tohumda gizlidir. Tüm ilahi kitaplarda da tohumun kutsallığının altı çizilmektedir.

Ancak insanoğlu öyle bir yola girmiştir ki tüm evrene hâkim olmaya çalışıp evrenin yasalarını kendi istekleri doğrultusunda değiştirerek gücü elinde bulundurmayı arzulamaktadır. Genetiği Değiştirilen Organizmalar (GDO) bu Tanrısal yazılımın sınırlarını sistematik olarak değiştirmektedir. Sanatçı son dönem işleriyle bu değişimlerin insan ırkı üzerinde yaratacağı tahribata dikkat çekmektedir.  Bu bağlamda  “varoluşun şifreleriyle oynamak  yok oluşa hazırlık  mıdır?” gerçeğini plastik bir dille tartışıyor. 

Artgalerim Bebek işbirliği ile 18 Mart-5 Nisan 2019 tarihleri arasında Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilecek sergide Gülten İmamoğlu’na ait 28 yeni eser yer alacaktır. Ayrıca bu sergi Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılı anısına ve Çanakkale Zaferi yıldönümüne ithafen gerçekleştirilmektedir.

GÜLTEN İMAMOĞLU

1970 Tokat doğumlu. ArtStage, Basel/Scope, Contemporary İstanbul, ArtHamptons sanat fuarlarının yanı sıra Artexpo, Spectrum Miami, San Francisco Sausalito fuarlarında da ülkemizi defalarca temsil etti. Miami, New York, Washingyon DC ve Los Angales’da galeriler ile çalışmakta. LasVegas South Nevada Fine Art Museum daimi koleksiyonunda iki eseri, Almanya Hagen Osthaus Museum ve Baksı Museum da da eserleri bulunmaktadır.

2010 yılından beri ORGANİK METASTRATA adını verdiği özgün tekniğiyle çalışmakta olan sanatçı son sergisini şöyle ifadelendirmektedir: “Varoluşu “Zaman” gerçekliği üzerinden sorgularken, evrendeki sonsuz devinimin bir parçası hatta küçük bir tezahürü oluşumuz realitesine odaklandım. Bu devinimin olmazsa olmaz enstrümanlarından birine de son sergimin adını verdim: “TOHUM” …Üç büyük Dinin kitabında da tohumun hayatın başlangıcı olduğuna dair söylemler mevcuttur. Varoluşun “TOHUM” da gizli olduğu gerçeğiyle yüzleştiğim eserlerimde; günümüzde DNA ‘sı ile oynanan tohumlar üzerinden kendi yok oluşumuzu mu hazırlıyoruz sorunsalını plastik bir dille tartışmaktayım.”

Uluslararası pek çok önemli ödülün sahibi olan Prof. Dr. Gülten İmamoğlu; American Biographical Institude tarafından "WOMAN OF THE YEAR 2011" seçilmiş, 2009 da  Londra’da “profesyonel resim” dalında dünya birinciliği almıştır. Halen OMU Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi olan sanatçı sanatsal çalışmalarını İstanbul, Samsun ve Washington DC deki atölyelerinde sürdürmektedir.

Son Güncelleme: 18.03.2019 20:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.