banner388
banner390
banner410
banner408

Gülsan Sanayi Sitesi Esnaflarına Müjde!

Samsun Büyükşehir Belediyesinin Gülsan Sanayi Sitesinde yapacağı kentsel dönüşüm projesine karşı açılan davada mahkeme belediyenin hayata geçirdiği imar planının iptaline karar verdi.

banner269

Gülsan Sanayi Sitesi Esnaflarına Müjde!

Samsun Büyükşehir Belediyesinin Gülsan Sanayi Sitesinde yapacağı kentsel dönüşüm projesine karşı açılan davada mahkeme belediyenin hayata geçirdiği imar planının iptaline karar verdi.

09 Mart 2017 Perşembe 11:17
Gülsan Sanayi Sitesi Esnaflarına Müjde!

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediyesinin Canik ilçesi Gülsan Sanayi Sitesinde hayata geçireceği ve esnafların karşı çıktığı kentsel dönüşüm projesi ile ilgili esnafların açtığı davada Samsun 2. İdare Mahkemesi kentsel dönüşüm projesini öngören imar planının hukuka aykırı bularak iptaline karar verdi. 

Avukat Erhan Çankaya iptal kararı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Böyle bir kararı bekliyorduk. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 'Ben yaptım oldu' mantığının yanlış olduğunu zaten söylemiştik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Buradaki esnaflarımızın mağduriyeti bu kararla giderilmiştir. Gülsan Sanayi Sitesi ile ilgili bundan sonra bir karar alınacaksa buradaki esnafımızla konuşarak yapılması yapılacak en doğru iştir. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden böyle bir anlayış bekliyoruz."

Kaynak: Hedef Halk

Son Güncelleme: 10.03.2017 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serkan 2017-03-09 20:38:55

Umarim o pis goruntü en kisa zamanda yikilıp o bolge temizLenir ve yemyesil kocaman park bahce ve alanlar olur

Avatar
Orhan gencer 2017-03-09 17:18:11

Bu kalkışılan hareket Gülsan sanayideki 1250 esnafı ve ordan ekmek yiyen onca insanı hiçe saymaktır. Biz Gülsan sanayi esnafları olarak sayın belediye başkanına bir çok projeler sunmuştuk yapılan toplantılarda. Bizim sunduklarımız Samsun'a ve Samsunluya kazandıracak olan projelerdi. ( Tabiki birilerinin nemalanması olmadan olur mu hiç) Sanayimizde bir ömürü biriktirip yatırım yapan bunca yıl devletine vergi ödeyen bu kadar insanı hiçe sayamazsınız. Sizin çevre kirliliği olarak gördüğümüz yerde Mert ırmağından akan sular kadar alın terleri döküldü. Zamanında yöneticilerin yapmiş olduğu küçücük bir boşluksan yararlanıp bu kadar insanın hayatını hiçe sayamazsınız. Allah'a çok şükür ki adalet yerini buldu. 2002 yılında belediye başkanımıza sunduğum önergeyi tekrar yeniliyorum. Gülsan sanayi sitesine imar verilsin ve tek tip konutlar yapılarak (alt katları dükkan olabilecek) büyük bir alış veril merkezine çevirirsin. Hem Samsun hem Samsunlu kazansın. Tüm Samsun halkına saygılarımla.

Avatar
gulsan samsun esnafınıň helal malıdır 2017-03-09 19:49:09

Gulsan samsun esnafının arın teriyle alınmış tapulu mülküdür

Avatar
Samsunlu55 2017-03-09 23:55:57

Yusuf ziya yılmaz samsuna samsun gibi bir şehire başkanlık yapmakta bence zorlanıyor. Bu yıl karla mücadele edememesi kafasına göre kararlar alıp yapmaya çalışması Yol kenarlarındaki millete ait yerleri bileşirketlere peşkeş çekip vatandaşı her anlamda mağdur etmesi anlaşılır gibi değil.samsun belediye başkanına birkaç boy büyük geliyorbence

Avatar
Hasan 2017-03-09 19:02:38

Sevindim esnaf adına... güzelce anlaşmak var zorbalik hak yemek niye...

Avatar
kale55 2017-03-11 11:16:46

aklın yolu bir demişler ya, doğru olan yapıldı, madem samsunumuzun gelişmesi yönünde bir yatırım yapılacak, oradaki hak sahiplerini mağdur etmeden yapılmalı, 850 tl çok komik bir rakam,,plaza avm nin yerini 8 sene önce metrekaresi 1000 dolardan satan büyükşehir in bu fiyatı baz alınarak burasının da 2500 lira olması gerekir,

Avatar
Gercekler 2017-03-09 12:56:33

Sanayi esnafı değilim
Ve sanayi şehrin icinde gercekten çok kötü görünüyor
Ama karardan memnunum
Ordaki insanları madur etmeden bu işler yapılabilir
Ali kıran baş kesen metodu ile degil
Yaziktir günahtır
Evet sehrin icinde iken tek bir hizmet yapmadiniz oraya
Şimdi cıksınlar ama
Sizin keyif bağışladığinız ralamlarla degil
Ona buna peşkeş cekerek degil
Unutmayın herkez ölümlü
Son nefes Game ower
Bu kadar hırs ihtiras olmaz
Herkez hakkını alsın , anlaşılarak iyilikle olsun
Bazı cahil esnaf arkadaş 5 eden malına 50 istemesin
5 eden malada belediye 1 vermesin

Karar şimdilik olumlu

Avatar
gercek samsunlu 2017-03-16 19:59:31

gulsan helal rızık la çalışlmıs samsun esnafının öz malıdır alın teri ile samsunumuzun en güzide ticri alanında helal rızık kazanmaya devam turk adaletine güvenimiz sonsuz