banner388

Gülsan Esnafı Dükkanlarına Biçilen Değere İsyan Etti!

Yıkım kararı alınan Samsun'daki Gülsan Sanayi esnafına tebligatlar gelmeye başladı. Dükkanlarına biçilen değeri gören sanayi esnafı duruma isyan etti.

Gülsan Esnafı Dükkanlarına Biçilen Değere İsyan Etti!

Yıkım kararı alınan Samsun'daki Gülsan Sanayi esnafına tebligatlar gelmeye başladı. Dükkanlarına biçilen değeri gören sanayi esnafı duruma isyan etti.

27 Şubat 2017 Pazartesi 10:38
Gülsan Esnafı Dükkanlarına Biçilen Değere İsyan Etti!

Samsun Haber - 2015 yılı sonunda Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde yıkılma kararı onaylanan Gülsan Sanayi Sitesi'nde esnafa tebligatların gönderilmeye başlanmasıyla istimlak süreci resmen başlamış oldu. Samsun Mobilyacılar Odası Başkanı İbrahim Ülker ve bazı sanayi esnafı istimlak bedeli önerisinin çok düşük olduğunu ifade ederek, karara tepki gösterdi.

ESNAF ŞOK OLDU!

Gülsan Sanayi Sitesi'yle ilgili mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararlarının Büyükşehir'in itirazından sonra iptal edildiğini söyleyen Samsun Mobilyacılar Odası Başkanı Ülker, ''Bunun üzerine, esnaflara tebligatlar gelmeye başladı. Tebligatta 'İşyerinize talibiz. Gelin alalım, gelmezseniz biz 15 gün içinde kanuni istimlak işlemlerine başlayacağız' yazıyor. Şu anda esnafın ekonomik durumunun rahat olmadığı ve işsizliğin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde böyle bir yazı gelmesi esnafı şok etmiş durumda. Gülsan Sanayi Sitesi'nde bin 250 işyeri var. Belediye şimdi kendi verdiği tapuları tanımıyor. Kamuoyunda da buraların tapuları yokmuş gibi algı yaratılıyor'' dedi.

METREKARESİ 850 TL

Gülsan Sanayi Sitesi yıkımının 10 yıldır konuşulduğunu ve bunun da işyeri değerlerini olumsuz etkilediğini söyleyen Ülker, ''Eskiden Gülsan'daki işyerleri birinci sanayi sitesindeki işyerlerinden daha pahalıydı. Bunlar konuşulmaya başlanınca tersine döndü. Birinci sanayi sitesinde arsanın metrekaresi 7 bin 500, 8 bin lirayken, Büyükşehir'e gidip bedelleri öğrenen esnaf arkadaşlarımıza 50 metrekarenin bedeline alay edercesine 43 bin lira demişler. Yani metrekaresi 850 lira. Bizim bildiğimiz ilk ölçü bu ve bu adil değil. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası da 10 gün önce 500 lira değer biçmişti. Yazıktır günahtır, Kutlukent'te bir metrekare işyeri 2 bin 500 liraya geliyor. Orası neresi burası neresi? Oranın yarısı bile değilse, adalet bunun neresinde? Hukuki sürecimiz devam edecek, zaten devam eden davamız var. Gerekirse yeni davalar da açacağız'' diye konuştu.

"HALİMİZ NE OLACAK?"

Gülsan Sanayi Sistesi'nde 15 yıldır esnaf olduğunu söyleyen Eyüp Gezer, ''Bana da tebligat geldi. İstimlak bedellerinin çok düşük olduğunu duyuyoruz. Bu fiyatlardan işyerimi satmayı düşünmüyorum. Vermiş olsam dahi gidecek bir yerimiz yok. Bu durumda 'pılını pırtını topla git evine' denmiş oluyor. Bu kadar esnaf var, halimiz ne olacak? Yüzde 80 esnaf işyerini verme taraftarı değil. Ben burayı aldığımda Kirazlık'tan 4 dükkan alırdım, şimdi 1 dükkan alamam"
ifadelerini kullandı.

"GECE UYUYAMADIM"

26 yıllık Gülsan Sanayi Sitesi esnafı Ethem Keskin, ''Akşam eve gittiğimde tebligat gelmişti. Gece uyuyamadım. Sabah olunca hemen arkadaşlarımızla görüşüp neler yapacağımızı düşündük. Burası kendi mülküm ve satmak istemiyorum. Çoluğumun çocuğumun rızkını buradan kazanıyorum. Bedel falan düşünmüyorum, işime devam etmek istiyorum. Benim çocuğumun aç kalmaması buranın yeşil alan olmasından daha önemli. Yeşil alan istiyorlarsa karşı tarafta var, cami de var. Önce insanların evlerine ekmek götürmesi gerekiyor. Şahsi olarak dava açmayı düşünüyorum. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Gazetesi / Zerrin SOMUNCU

Son Güncelleme: 28.02.2017 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alparslan 2017-02-27 11:35:19

Esnaf eğer tapu bedeline göre işlem yapıyorsa (vergi tapu devri GB) ozaman geçmiş olsun artık kalksın su gunsan sanayi

Avatar
TC.Vatansever 2017-02-27 14:50:43

Varan 1 talan başladı,buralar kime peşkeş çekililecek?yumuşak koltuklarınızda ve sıcak makamlarında bu karara imza atanlar unutmayınki ölümde var bunun ahiretide var bu dünyada hesaplaşılmasada toprak altında verirsiniz hesabı? Buradaki tüm esnaf ve emekçi alın teri akıtan mağdurların sesine kulak tıkayan yetkililer Ahirette iki elimiz yakanizda olacak bilesiniz?

Avatar
gercek samsunlu 2017-02-27 15:32:28

ALLAH GULSAN ESNAFININ YAR VE YARDIMCISI OLSUN

Avatar
Ziya Paşam 2017-02-27 12:29:15

Maksat görüntüyü düzeltmekse yolu vardır, planlanır kaynaklar bulunur düzeltilir. O alan şehrin en paha biçilmez alanı bunu görmek lazım. Ama böyle sunulmuyor tabi . Araya Ali Rıza Bulvarını Berlin duvarı gibi sınır kabul edip, burası Doğu Almanya Burası da Batı Almanya gözlüğü ile olayı çözemez bu ayrımı da kimseye anlamazsınız. İnsanları yok sayıp İlle de ben esnafı oradan sürecem, yer de göstermeyecem, bedelini de düşük ödeyecem derseniz bunun da vebali vardır. Esnafa ÖTV indirimi, personel SSK yardımı ile gülücüklerle gelinirken ayağının altından halıyı çekmekteki gaye hayırlı değildir. Öfkeye, takıntıya, ayrıştırmaya gerek yok. Bir olalım, konuşalım ortak karar alım neyse güzelini yapalım. Mahkeme kadıya mülk değildir bilirsiniz. Kafamızdaki çengel olsa olsa Hesap var ya Ömer! Nidası olmalı.” Gayrısı beyhude.

Avatar
Zeki 2017-02-27 12:40:24

Yazıktır yahu! Allah'tan korkun!
Bari alternatif yaratabilseydi belediye!
Resmen zorbalık!
Hatta resmi zorbalık !!!

Avatar
Hz. Davut olayı 2017-02-27 14:57:51

Hadis Beytülmakdisin (Mescidi Aksa) inşaatıyla ilgilidir. Hadise göre Beytül makdisin inşasını cenabı hak, Hz. Davuta (aleyhisselam) emrettiği zaman inşaat sahasındaki bir evi zorla yıktırmak isteyen Hz. Davut aleyhisselama cenabı hak şöyle vahyeder: Ey Davut ben sana içerisinde bana zikredilecek, benim için bir ev inşa etmeni emrettim. Sen ise evime gasp sokmak istedin gasp bana yakışmaz. Sana benim için ev inşa etmemek cezası veriyorum.”

Misafir Avatar
Misafir 2017-02-27 20:09:20 @Hz. Davut olayı

Arkadaşım çok güzel bir anlatım inşallah hidayetsiz, basiretsiz kimselerde bı yazını okurlar

Beğenmedim! (0)
Avatar
emin karagüzel 2017-02-27 13:22:27

sayın belediye uygun bir bölgeye modern samsuna yakışan sanayi bölgesi kurarak burayı taşıyabilir, kimsede mağdur olmaz, örnek yabancılar pazarı gibi.

Avatar
yörükler mağdurları 2017-02-27 20:34:41

Adaleti siyasette aratıyolar.Sağır sultanda biliyoki siyasette güçlü bir arkanız olsa kılınıza kimse dokunamazBizim yoktu hırs bizi yerle yeksan etti.Valla yutulduk resmen. resmen.