banner388

Golf olimpiyatlarına sporcular Samsun'dan gidecek

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ali Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, "Olimpiyatlara bir sporcu gidecekse, o sporcunun yolu mutlaka ve mutlaka Samsun’dan geçecek" dedi. 

Golf olimpiyatlarına sporcular Samsun'dan gidecek

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ali Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, "Olimpiyatlara bir sporcu gidecekse, o sporcunun yolu mutlaka ve mutlaka Samsun’dan geçecek" dedi. 

03 Haziran 2017 Cumartesi 16:24
Golf olimpiyatlarına sporcular Samsun'dan gidecek

Samsun haber - Türkiye Golf Federasyonu’nun düzenlediği TGF Federasyon Kupası, 3-4 Haziran tarihleri arasında Samsun'da bulunan ve denize dolgu yapılarak oluşturulan Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü'nde başladı.

Bu yıl, 1998 yılından itibaren düzenli olarak yapılan TGF Federasyon Kupası turnuvasının en prestijlisi yapılıyor. 72 sporcunun yarışacağı turnuva öncesi Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ali Ağaoğlu önemli açıklamalarda bulundu.


Samsun Golf Sahası'nın 9 çukurlu olduğuna dikkat çeken Ağaoğlu, "Federasyon kupasında 72 oyuncu oynuyor. Sahanın 9 çukur olmasından dolayı oynatabileceğimiz maksimum oyuncuyu oynatıyoruz. Yedeklerde de bekleyen bir hayli oyuncu var. Samsun, federasyon faaliyetleri için saha seçimi için kullandığımız en öncelikli saha konumunda. Çünkü bana göre şu anda Türkiye’nin en zor sahası. Eğer iyi bir sporcu yetiştirmek istiyorsanız, sadece Türkiye değil, Avrupa ve olimpiyatlara kadar uzanan sporcular yetiştirmek istiyorsak Samsun’daki bu sahayı çok iyi kullanmamız gerekiyor. Olimpiyatlara bir sporcu gidecekse, o sporcunun yolu mutlaka ve mutlaka Samsun’dan geçecek. Yani o sporcuyu bu saha yetiştirecek. Uluslararası standartlarda ortalamanın çok üzerinde bir saha burası. Aynı zamanda Samsun Büyükşehir Belediyesine ait olan bu saha Türkiye’deki tek örnek. Saha dolgu alanı üzerine yapıldığı için de dünya da tek örnek. Federasyonumuzun bütün müsabakalarını 2-3 turnuva hariç Samsun’da düzenleyeceğiz. Bu anlamda bu sahanın yapılmasında emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Samsun'da yapılacak olan olimpiyatlarla ilgilide değerlendirmelerde bulunan Ağaoğlu, "Golf sporu, Deaflympics’e (İşitme Engelliler Olimpiyatları) ilk defa 2017 yılında girecek. O da Türkiye’de Samsun’da oynanacak. Çok önemli bir şey bu. Golf, eğer 2017 yılında yapılacak Deaflympics’te başarılı olursa, sürekli olarak Deaflympics’te yer alacak. Temmuz ayında Deaflympics ve Spor Toto Türkiye Amatör Şampiyonası oynanacak. Bu turnuvalar çok önemli. İnşallah 2. çukurlar da tamamlanıp, burası 18 çukuru tamamlandığı zaman burada Karadeniz’de bulunan ülkelerin hepsinden daha güzel bir sahaya sahip olacağız. Şu anda Samsun’da bizim eğittiğimiz 50’ye yakın 18 yaş altı genç sporcumuz var. Bu eğitimler federasyona bağlı hocaların kontrolü altında yapılıyor. Bu sporcular, hiçbir ücret alınmadan eğitiliyor. 1-2 yıl içerisinde burada öğrenim gören golfçu sayısının 250-300’e çıkacağını ümit ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.