banner388

Gerilimin adresi bu kez Samsun

Samsunlu genç yönetmen Fuat Yılmaz, 3. filmi olan Mezarlık'ı Samsun'da çekecek.

Gerilimin adresi bu kez Samsun

Samsunlu genç yönetmen Fuat Yılmaz, 3. filmi olan Mezarlık'ı Samsun'da çekecek.

30 Mayıs 2017 Salı 14:23
Gerilimin adresi bu kez Samsun

Samsun Haber - 1983 Samsun doğumlu olan Fuat Yılmaz, Ezan, 666 Cin Musallatı fimlerinden sonra üçüncü filmi olan Mezarlık için Samsun'a geldi. Yılmaz, çekimler için doğduğu ilçe olan Canik'ten ve Tekkeköy'den mekan bakmaya başladı. Tamamının Samsun'da çekilmesi planlanan gerilim, dram tarzında olacak bu filmin kadrosunda birçok önemli isim de rol alacak. Samsunhaber.com'u ziyaret eden Yılmaz ile çekeceği yeni filmi ile ilgili bir röportaj yaptık.

Nevin Aydoğan: Bu kariyerinizdeki üçüncü filminiz. Daha önceki iki filminiz korku türündeydi, bu da gerilim tarzında olacak. Neden korku filmi, sizin için özel bir nedeni var mı?

Fuat Yılmaz: Bir proje yaptığınızda örneğin bir komedi filmini ele alalım. İyi bir komedi kastı oluşturmak gerekir ve bunun için de çok ciddi bütçeleriniz olması gerekir. Buna rağmen o komedi filmleri tutmayabiliyor. Biz filmlerimizin kendi prodüksiyonunu da yapıyoruz ve şu an için çok büyük yatırımlar yapamıyoruz. Bu nedenle bu tipprojeler üzerinden yürüyoruz. Korku filmlerinin Türkiye'de vizyonda belli bir izleyici kitlesi var. Riske girmek istemediğimiz için korku filminden başladık. Bugün Çağan Irmak'ın kariyerinde bile korku serisi var. Bu nedenle korku tarzı bir nevi sektöre girişte basamak olmakta. Korkuyu sevdiğim için korkunun içinde değilim. Sağlam adımlarla, kendimizi üzmeden bu piyasanın içinde ilermek istediğimden, bu tarz bizim için en mantıklısı oldu.

Nevin Aydoğan: Samsun'da çekmeyi planladığınız yeni filminize dönelim. Filminiz ve Samsun'la ilgili olarak neler anlatmak istersiniz?

Fuat Yılmaz: Samsun benim memleketim, herşeyim. Samsun çok özel bir şehir, çok güzel bir şehir, çok farklı bir şehir ve gerçekten bir büyükşehir. Fakat Samsun dışarda bu halinin yüzde 20'si kadar bile hayal edilmiyor. İnsanlara Samsun'un gerçekte nasıl bir şehir olduğunu göstermek istiyoruz. Sinema sektörü çekildiği yere maddi ve manevi çok şey katabilmek güçtedir. Bir bakmışsınız Samsun'un heryeri 3-5 sene içerisinde doğal sinema platosu haline dönebilir. Çünkü Samsun gerçekten doğal bir plato. Terme, Vezirköprü, Tekkeköy... Bunun değerlendirilmesi lazım. Biz de başlangıcı yapmış oluruz inşallah. Filmin tamamını Samsun'da çekmek istiyoruz. Samsun'da da sadece bir bölgede kalmak istemiyoruz. Farklı birçok mekanı kullanmak istiyoruz. Çekimleri 5 Temmuz'da başlatıp, 15-20 gün içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Film bir mezarcının hayat hikayesini anlatıyor. Eşini ve çocuğunu kaybeden mezarcı, daha sonra onların bir cinayete kurban gittiklerini öğreniyor. Bunun üzerine mezarcı, eşinin ve çocuğunun intikamını almak için hareket geçiyor. Bu filmden sonra Samsun'da uzaklaşmak istemiyoruz. Farklı bir film projesi, bir dizi film projesi getirmek istiyoruz. Sinema sektörü 'Parayla böyle reklamını yaptıramazsın' deyimini gerçekleştiren bir sektördür. Samsun için de elimizden geleni yapmak istiyoruz, tabiki değerli büyüklerimiz ve bu işe gönül verenlerin de desteğiyle beraber. Samsun'da çekeceğimiz bu filmle festivallere de katılacağız ve Samsun'unumuz adı da buralarda geçecek. Filmimizin vizyon tarihi de hazır. 3 Kasım 2017 tarihinde vizyonda olacağız.

Son Güncelleme: 30.05.2017 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.