banner388

Gazi Devlet Hastanesi'den Bir İlk

Kiraz ağacından düşerek omurgası kırılan 64 yaşındaki Cafer Demir, Gazi Devlet Hastanesi'nde ilk defa gerçekleştirilen omurga kırığı ameliyatıyla 1 gün sonra sağlığına kavuştu.

Gazi Devlet Hastanesi'den Bir İlk

Kiraz ağacından düşerek omurgası kırılan 64 yaşındaki Cafer Demir, Gazi Devlet Hastanesi'nde ilk defa gerçekleştirilen omurga kırığı ameliyatıyla 1 gün sonra sağlığına kavuştu.

20 Haziran 2016 Pazartesi 15:36
Gazi Devlet Hastanesi'den Bir İlk

Kiraz ağacından düşerek omurgasının kırılmasına sebep olan Cafer Demir, ayağa kalkamama ve yürüyememe sorunlarıyla Gazi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastane acilinde yapılan kontrollerin ardından hastada felç riski olduğu tespitinde bulunularak Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Burak Tuna ve ekibi tarafından ameliyat masasına yatırıldı. Hasta, başarılı geçen operasyonun ardından bir gün sonra ayağa kalktı. Yapılan bu operasyonun, şimdiye kadar Gazi Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk omurga ameliyatı olma özelliği taşıdığı bildirildi.

"ÇOK ŞÜKÜR İYİYİM"
5 metre uzunluğundaki kiraz ağacından düşerek omurgasını kırdığını belirten Cafer Demir, "Ayaküstü düştüm. Beni daha sonra buraya getirdiler. Doktor Burak bey gerekli incelemeleri yaptıktan sonra beni ameliyat etti. Şimdi çok şükür iyiyim. Yavaş yavaş iyileşmeye başladım. Allah'ın izniyle düzeleceğim. Doktorumdan Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

TUNA: "ZOR VE RİSKLİ AMELİYATLAR"
Gerçekleştirdikleri ameliyat hakkında açıklama yapan Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Burak Tuna, "Hasta bize geldiğinde yüksekten düşme, ayağa kalkamama, yürüyememe şikayetleri vardı. Acilde çekilen filmlerde omurgadaki kırığın felce sebep olabileceğini belirledik. Hemen hastaya müdahale ettik. Kırığı bir daha çökmemek üzere düzelterek platinlerle tutturduk. Ameliyattan sonraki gün hastayı ayağı kaldırdık. Şimdi hasta yürüyebiliyor. Hastanemizde bu tür bir ameliyat ilk defa yapıldı. Bu tür ameliyatlar zor ve riskli ameliyatlar. Anestezi, hemşire ve sağlık ekibimizle bu ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik" diye konuştu

ULUBAY: "BU TÜR HASTALARI ARTIK HASTANEMİZDE TEDAVİ EDEBİLECEYİZ"
Samsun'da poliklinik hizmeti veren en büyük hastanelerden biri olduklarını belirten Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mahmut Ulubay, "Günde yaklaşık 5-6 bin hastaya poliklinik hizmeti sunmaktayız. Bunlardan vertebra(omurga kemikleri) operasyonu gerektiren hastalar oluyordu. Bu tür hastaları şimdiye kadar tedavi için üniversite hastanesine yönlendiriyorduk. Ama artık yeni oluşturduğumuz bir ekiple beraber bu tür hastaları bir yere göndermeyi düşünmüyoruz. İlk ameliyatımızı ekibimiz başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Artık bu tür rahatsızlıkları olan hastaları Gazi Devlet Hastanesi'ne bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Hasta Cafer Demir, ameliyatının 6. günü taburcu edilecek.
 

Son Güncelleme: 20.06.2016 15:56
Anahtar Kelimeler:
AmeliyatGaziOmurga
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.