banner388

Fuat Köktaş, Samsunlu kasaplara seslendi

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsunlu kasaplara seslenerek, "Sadece besiciden hayvan alıp, etini satmaktan ziyade, o hayvanı üretme yoluna da gitmelisiniz" dedi.

Fuat Köktaş, Samsunlu kasaplara seslendi

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsunlu kasaplara seslenerek, "Sadece besiciden hayvan alıp, etini satmaktan ziyade, o hayvanı üretme yoluna da gitmelisiniz" dedi.

12 Haziran 2017 Pazartesi 14:19
Fuat Köktaş, Samsunlu kasaplara seslendi

Samsun haber - Samsun Kasaplar Odası tarafından düzenlenen iftar programına AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş katıldı. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar programına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen'de katıldı.


Yemek duasının yapılmasının ardından Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, düzenledikleri iftar programına katılanlara teşekkür etti.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş iftardan sonra yaptığı konumada, "AK Parti hükümetleriyle birlikte tarım ve hayvancılığa verilen hibe ve desteklemelerle her zaman çiftçimizin ve üretimizin yanında olduk. Kasap esnafımıza buradan şunu ifade etmek istiyorum. Artık siz işinizin en iyisini yapmak zorundasınız. Sizler sadece besicilerden hayvan alıp, etini satmaktan ziyade, o hayvanı üretme yoluna da gitmelisiniz. Birlik olup, sizler biraraya gelip hayvan üretimini de mutlaka düşünmelisiniz. Üretimde mutlaka kombine ırklara da yönelmelisiniz. Bunu yapabilmeniz için hükümet olarak önemli adımlar attık. Artan kırmızı et talebini yerli üretimimizle karşılamak, hayvancılıkta kendimize yeter hale gelmek, süt üretiminde sürdürülebilirliği sağlayarak ihracat odaklı büyümek için Milli Tarım Projesi’nin ikinci ayağını oluşturan Hayvancılıkta Yerli Üretimi Destekleme Modeli’ni hayata geçirdik" dedi.

Kasaplara üretim yapmaları gerektiğini söyleyen Köktaş, "Bunların bilgisi mutlaka federasyonunuz ve derneğinizden sizlere gelmiştir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık üzerine Mecliste kurulan komisyonda bende bizzat çalıştığım için burdan sizlere ifade etmek istiyorum. Yurt dışından ırk hayvanı ithal ettiğiniz de 0-12 yaş arasındaki hayvanın 3'te bir fiyatını hükümetimiz karşılıyor. Hem küçük hemde büyük başta damızlık yetiştirebilir havzası ilan edilen Samsun, Türkiye de kurulan 23 tane damızlık yetiştirilebilir iller arasında yer alarak bu desteklerden de istifa ettirilmiştir. Yine havyan yetiştiricilerinin yararlanması için meralar tahsis edilmiştir. 4 aylık ve aşıları tamamlanmış her buzağı için 750 TL’ye kadar destek veriyoruz. Bu ve bunun gibi bir çok hibe ve destekler yasal gerekli çalışmaları yaptık, çiftçimizin, üreticimizin hizmetine sunduk. Hayırlı olsun. Sözlerimize son verirken Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Rabbim ibadetlerimizi kabul eylesin, ailenizle birlikte Kadir Gecesi'ne ve akabinde Ramazan Bayramı'na eriştirsin." şeklinde sözlerini tamamladı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.