banner388

Fotoğrafçılar Kızılırmak Deltası'na akın etti

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Kızılırmak Deltası'nda düzenlenen foto safari ile ilgili konuştu.

Fotoğrafçılar Kızılırmak Deltası'na akın etti

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Kızılırmak Deltası'nda düzenlenen foto safari ile ilgili konuştu.

17 Ekim 2017 Salı 14:51
Fotoğrafçılar Kızılırmak Deltası'na akın etti

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, 14-15 Ekim tarihleri arasında Bafra ilçesi Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde gerçekleştirilen foto safari ile ilgili açıklamalarda bulundu. Albayrak, 15 ilden 118 fotoğrafçının katıldığı sergi ile ilgili olarak şunları söyledi:



"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan hanımefendi ile AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan beyin önerisi ve katkılarıyla  Büyükşehir Belediyesi olarak 14-15 Ekim'de foto safari etkinliğini Kızılırmak Deltası'nda gerçekleştirdik. Bunun hazırlık sürece 8-9 ayı buldu. Ekip arkadaşlarımızla beraber bu süreci iyi bir organizasyonla tamamladık. İnternet üzerinden kayıtlar yapılabildi. Yaklaşık 31 internet üzerinden kayıt vardı. Onun dışında foto safarinin yapılacağı gün de fotoğraf sanatçılarının gelip yaptırdıkları kayıtlar sonucunda 98 kişiye ulaştık. Bu çok güzel bir rakamdı. Pazar Günü foto safariye katılımcı sayısı 118'e yükseldi. 118 katılımcının Kızılırmak Deltası için çok önemli bir rakam olduğunu düşünüyoruz. 15 ilden katılım sağlandı. Fotoğrafçıların rahat hareket etmeleri için onlara bisikletler verdik. Konaklamaları için çadır tedarik ettik. Ziyaretçi merkezinde kalanlar oldu."



Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir yarışmayı düzenledikleri için çok büyük keyif aldıklarını söyleyen Zennube Albayrak, "İnşallah önümüzdeki yılda çok daha iyi bir değerlendirme ile organizasyon yapacağımızı düşünüyoruz. Jüri üyelerimiz değerlendirme için bu hafta gelecekler. Ödül törenimiz 2 Şubat'taki 'Dünya Sulak Alanlar Günü'nde yapılacak. Sergi olacak ve bu fotoğraflarla katalog bastırılacak. Çünkü Kızılırmak Deltası dünyanın sayılı sulak alanlarından birisi. UNESCO süreci içerisinde de bize bunun çok büyük bir katkısı olacağını düşünüyoruz. Dosyamız artık UNESCO Komitesine iletildi. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Kızılırmak Deltası ile ilgili her çalışmanın titizlikle üzerinde duruyor. Bu noktada biz fotoğrafçılar açısından bir odak noktası olsun, Kızılırmak Deltası'nın dünyanın sayılı deltalarından birisi doğal bir mirası bilinsin tanıtımı yapılsın istedik. Ne derece doğal miras olarak değeri bilinirse o kadar da korunacaktır. Bu açıdan da amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.