banner388
banner390
banner410
banner408

FlyFest 3.lük Kupası Samsun'un Oldu

Tokat FlyFest(Uçuş Festivali) kapsamında yapılan yamaç paraşütü hedef yarışmasında Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü Yamaç Paraşütü Hedef Takımı üçüncü oldu.

banner269

FlyFest 3.lük Kupası Samsun'un Oldu

Tokat FlyFest(Uçuş Festivali) kapsamında yapılan yamaç paraşütü hedef yarışmasında Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü Yamaç Paraşütü Hedef Takımı üçüncü oldu.

31 Mayıs 2016 Salı 12:53
FlyFest 3.lük Kupası Samsun'un Oldu

28-30 Mayıs’ta Tokat merkezde yapılan yamaç paraşütü hedef yarışmasına Mustafa Aktaş, Mehmet Akif Topçuoğlu ve Reşat Korkmaz’dan oluşan 3 kişilik hedef takımı ile katılan Bafra Hava Sporları Kulübü 3. olarak bu alanda ilk kupayı Bafra’ya getirdi. Daha Önce model uçak akrobasi yarışmalarında Türkiye Şampiyonluğu dahil birçok kez Bafra’ya kupayı getiren Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü bir süredir yamaç paraşütü branşında çalışmalarına ağırlık vermişti. Bu çalışmaların ilk ürünü de Tokat FlyFest Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması’ndan geldi.

AKTAŞ : İMKAN SAĞLANIRSA DAHA İYİ SONUÇLAR ALACAĞIZ
 
Yamaç paraşütü sporcusu Mustafa Aktaş “Çalıştık başardık. Birinciliği kıl payı kaçırdık. İnşallah bize imkan sağlanırsa ilerde daha iyi sonuçlar almak istiyoruz” dedi. 
Kulüp Başkanı Burhan Apaydın ise “2013-2014 yıllarında Bafra’ya radyo kontrollü model uçak akrobasi yarışmalarında Türkiye şampiyonluğu dahil 24 kupa getirdik. Gençlerimiz için Bafra’ya hava parkı talep ettik ama olmadı. Tarlalarda çalışmaktan sürekli malzeme zayiatı verdiğimiz ve destek bulamadığımız için 2015 yılında favorisi olduğumuz yarışmalardan çekildik. 2015 yılında sadece Bafra Fen Lisesi’ni İnsansız Hava Aracı Tasarla/Yap/Uçur proje yarışmasına götürdük. Bazıları havacılık liseleri olmak üzere 38 takım arasından Türkiye şampiyonu oldular. 2016 yılında da maddi destek yetersizliği nedeniyle bu yarışmanın da favorisi olmamıza rağmen katılamadık. Yamaç paraşütü hedef yarışmasına ise gençlerimiz çok gitmek istediler. Şehirler arası otobüslerde kendi imkanları ile gittikleri bu yarışmadan kupa ile döndüler. Kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu. 


 

Son Güncelleme: 31.05.2016 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.