banner388
banner390
banner410
banner408

Flaş açıklama! Samsun kritik seviyeye geliyor!

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Muhammet Ali Oruç, "Vaka sayılarımız yeniden artışa geçti, özellikle Atakum ve Terme ilçelerimizde diğer ilçelerimize oranla daha fazla bir artış görüyoruz. Malesef Samsun için yeniden kritik eşiğe geliyoruz, Samsunluların kırmızı alarm verip daha sıkı önlemler almasının zamanı geldi" dedi.

banner269

Flaş açıklama! Samsun kritik seviyeye geliyor!

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Muhammet Ali Oruç, "Vaka sayılarımız yeniden artışa geçti, özellikle Atakum ve Terme ilçelerimizde diğer ilçelerimize oranla daha fazla bir artış görüyoruz. Malesef Samsun için yeniden kritik eşiğe geliyoruz, Samsunluların kırmızı alarm verip daha sıkı önlemler almasının zamanı geldi" dedi.

04 Kasım 2020 Çarşamba 11:35
Flaş açıklama! Samsun kritik seviyeye geliyor!

Salgının ilimizdeki seyri ve halkımızın dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç şunları söyledi:
“İlimizde salgının seyri ilk günden itibaren halkımızın aldığı tedbirlerin düzeyine göre vaka sayısında artış veya azalış şeklinde kendini gösterdi. Eylül ayında tırmanışa geçen vaka sayılarımız, Ekim ayı içerisinde yapılan uyarılar ve halkımızın kurallara uyumu sayesinde azalarak hepimizi rahatlattı.

Ancak üzülerek görmekteyiz ki, özellikle son iki hafta itibariyle vaka sayılarımız yeniden artışa geçti. Bu iki hafta da vakaların yaklaşık %40 oranında arttığını söyleyebiliriz. Tüm ilçelerimizde genel bir artış söz konusu, ancak özellikle Atakum ve Terme ilçelerimizde diğer ilçelerimize oranla daha fazla bir artış olduğunu görüyoruz. 
Rakamlar maalesef bize yavaş yavaş Samsun için yeniden kritik eşiğe geldiğimizi söylüyor. Samsunluların kırmızı alarm verip, daha sıkı önlemler almasının zamanı geldi. 

AİLE İÇİ ZİYARETLER MUTLAKA ERTELENMELİ

Son dönemdeki vaka artış oranını irdelediğimizde, bu artışa %70 – 80 oranında aile içi ziyaretlerin neden olduğunu görüyoruz. İnsanlarımız maalesef yapılan tüm uyarılara rağmen akraba, eş dost ziyaretlerine devam ediyorlar. 

Kapalı alanlarda ve yeterli havalandırma koşulları sağlanmadan, maske ve sosyal mesafeye dikkat edilmeden yapılan bu ziyaretler ilimiz için şu an en büyük bulaş tehdidini oluşturuyor. 
Sayısal veriler bize ilimizde pozitif olan bir kişinin, aile ortamında bunu ortalama 5 kişiye bulaştırdığını gösteriyor. Virüsü maalesef sevdiklerimize, elimizle götürüp teslim ediyoruz. 
Kışın bu ilk soğuk günlerdeki vaka artışı havaların daha fazla soğuyacağı, insanların kapalı alanlara yöneleceği günler öncesinde herkes için bir uyarı olmalı. 
Eğer gerekli önlemleri almazsak, griple birlikte bulaşma gücü artacak ve kendine rahat yayılım alanı bulacak virüsü durdurmamız zor olabilir.
Lütfen tedbirlerimizi gevşetmeyelim, aile içi ziyaretlerimizi sonlandıralım, mümkün olduğu kadar kapalı alanlarda kalabalıklarla bir araya gelmeyelim, gelmeyelim ki bu kış mevsimi daha fazla insanımız hastalanmadan ve hayatını kaybetmeden geçirelim. 

Kötü seçimlerimizin, kötü sonuçları olacağını unutmayalım.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Endişeli bir eğitimci 2020-11-04 19:44:19

Meslek liselerinde yüz yüze eğitim üç haftadır devam ediyor. Bu hafta itibariyle 9. sınıflar da yüzyüze eğitime geçti. Öğrencilerin çoğunun toplu taşımayı, özellikle de tramvayı kullandığı görülüyor. Tramvayın 15 dakikada bir gelmesi özellikle okulların dağılma saatinde 13.40-14.00 gibi bir yoğunluk oluşmasına sebep oluyor. Bu saatlerde tramvay seferlerinin sıklaştırılması gerektiği kanısındayım.

Avatar
YY 2020-11-05 00:22:21

Üniversite, meydan hattı dolmuslarina yetkilileri davet ediyorum koronaya yer kalmamış. Samsun'un ulaşım sorunu ne zaman çözülecek merak ediyorum

Avatar
dasdsa 2020-11-05 01:23:08

vatandaşını unutup sosyal devleti rafa kaldırıp fakirliğe mahkum eden bir hükümetin, halkı vefatı ile, hastaneye düşmesi ile vergi kaybı için bu kadar düşünmesi acındırıcı.

Avatar
istanbullu34 2020-11-05 08:25:52

samsun çıkışlı gezi turlarında genellikle 65 yaş üstü kişiler var bunlarada bir kısıtlama olabilirmi maske mesafe kurallarına uyulmuyor

Avatar
ali 2020-11-05 14:00:30

önlemi vatandaş alacak öyle mi? Devlet ne iş yapar?

Avatar
Şy 2020-11-05 17:35:04

Kronik ve bağışıklık sistemi hastalığı olan sağlıkçılar on Hastanelerde çalışmak zorunda bırakılması sizce hasta ve ölü sayısını azaltmaz arttırır

Avatar
Seyhan 2020-11-06 00:20:28

Burdan uyari yapmayin kac kisi okuyor önlem yok sahil maskesiz folu polis otosunda oturuyor önünden geceni görmezden geliyor pazarcilarn maskesi yok ciddi cezalar kesin merhamet etmeyin artk

Avatar
Tv 2020-11-14 20:08:19

Atakumda alışveriş merkezleri ni bir gezin kendi personellerinin bile maskeleri çenelerinde..Örnek ararsanız türkiş ten yenimahalle durağına kadar cağaloğlunda bir gezinti yapın