banner388
banner390
banner410
banner408

Fındıkta verim yüzde 30 arttı

Fındık üreticilerine verilen eğitim ile birlikte fındık veriminde yüzde 30'luk artış sağlandı.

banner269

Fındıkta verim yüzde 30 arttı

Fındık üreticilerine verilen eğitim ile birlikte fındık veriminde yüzde 30'luk artış sağlandı.

30 Mayıs 2018 Çarşamba 22:45
Fındıkta verim yüzde 30 arttı

Samsun Haber-5 yılda 35 bin çiftçiye eğitim verdiklerini ifade eden Ferrero Değerli Tarım Türkiye Direktörü Ersin Arısoy, geçen seneye oranla eğitimin ardından yüzde 30'luk verim artışının olduğunu söyledi.

Ferrero Değerli Tarım Türkiye Direktörü Ersin Arısoy, Samsun basınıyla iftarda buluştu. Ersin Arısoy, çalıştığı firmanın fındık ve fındık üreticilerine büyük önem verdiğini belirtti.

Ersin Arısoy, “Geçen sene Samsun’da, yılbaşı itibariyle 9 ziraat mühendisi arkadaşımız, 3 de sosyal uzman arkadaşımız Samsun bölgesinde fındık tarımı ile uğraşan çiftçilere teknik destek vermek için ellerinden gelen tüm çabayı gösteriyorlar. Türkiye’de yaklaşık 5 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Bu faaliyetler kapsamında toplam 35 bine yakın çiftçimize eğitim verdik. Son 2 senedir de 12 bin 500 civarında çiftçimizi arazisinde ziyaret ederek tarımsal faaliyetlerden ve sosyal uygulamalardan bilgilendirdik. Geçen seneki sonuçlarımıza göre yüzde 30’a yakın verim artışı sağlanabileceğini çiftçilerimize gösterdik. Bu bizim için en gurur verici nokta. Kalite bizim için olmazsa olmazlardan bir tanesi. Firmamız, Türkiye’den çok ciddi miktarda fındık alıyor ve buna bağlı olarak Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Türkiye’de faaliyetlerimiz ve satın almalarımız devam ediyor. Bu nedenle Türkiye’deki fındığın sürdürülebilir olması, gelecek nesillere aktarılıyor olması, kalitesinin taviz vermeden devam ediyor olması bizim için çok önemli. Davetimize gelen herkese çok teşekkür ederiz” sözcüklerini kullandı.

Konuşmanın ardından iftar programı ikramlarla son buldu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Batutan satir 2018-05-31 02:22:35

Findik sanki para ediyor. İki yahudi kaymağini yiyor devlet findikciyi tüccarlara peşkeş etti. Bu sene para eder diyorduk gene olmayacak. 8 liraya findik satilirmi. Tüccarlar topluyot limana gelen bir gemi bir yahudi adina alayini alip 3 katina satiyir avrupaya. Sonrada boz gazze gazze diye edebiyat yapariz aferim bize..

Avatar
Mehmet YILDIRIM 2018-05-31 18:54:26

Verim artışı iklimin iyi gitmesinden olmasın. Ziraat Müh. olarak söylüyorum : Uygulama yapmadan pratik bilgiyi kimse dikkate almaz. Deneme bahçeleri kurmadan sonuçlar üreticiye göstermeden bu işler olmuyor.