banner388
banner390
banner410
banner408

Final Kademesi Samsun'da

38 takımdan 209 sporcunun katıldığı '15 Temmuz Demokrasi Zaferi Kros Ligi' final kademesi Samsun’da başladı. 

banner269

Final Kademesi Samsun'da

38 takımdan 209 sporcunun katıldığı '15 Temmuz Demokrasi Zaferi Kros Ligi' final kademesi Samsun’da başladı. 

17 Aralık 2016 Cumartesi 14:30
Final Kademesi Samsun'da

Samsun'da Batıpark alanında yapılan ve 2016 sezonunun şampiyonlarının belirleneceği yarışlara genç erkekler, genç kadınlar, büyük erkekler ve büyük kadınlar kategorilerinde 38 takımdan 209 sporcu katıldı. 

Müsabakaların başlama startından önce şampiyona hakkında bilgi veren Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Bugün burada 15 Temmuz şehitlerimize addettiğimiz Türkiye Kros Ligi’nin finalini yapacağız. Kros yaklaşık Türkiye’de 50 yıldır koşulan bir yarış türüdür. Bu yarış genelde atletizmin temelini oluşturan, atletizmin gelişimini, tanıtımını oluşturan bir spor branşıdır. 23 Ekim 2016 yılında yarışımıza ilk olarak Sivas’ta başladık. Daha sonra Adana’da ikinci kademeler koşuldu. Bugün de burada final koşularını yaparak yarışmalar son bulacak. Geçen yıl burada şampiyon olan takımlarımız Kastamonu’da yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarıştı. 6 branşın 4’ünde ülkemiz Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonu olarak tamamladı. Bu sene de inşallah burada şampiyon olan ekiplerimiz Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda ülkemizi ve kulüplerimizi temsil edecekler” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ise, “Federasyon Başkanımız Fatih Çintimar’ın bakanlığımız ile görüşüp şehrimizi bu tarz organizasyonlarda değerlendirmesi Samsun’da atletizm sporu ile alakalı çok ciddi çalışma içerisinde olmamızdan dolayı da bize destekleri oluyor. Samsun Türkiye Olimpik hazırlık merkezinde atletizmde de çok önemli noktalarda çalışmalar içerisindedir. Samsun’da şampiyon sporcularımızı misafir ettik. Onlarda burada yarışacaklar. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Batıpark alanındaki yapılan yarışmalara geçildi. Burada genç erkekler, genç kadınlar, büyük erkekler ve büyük kadınlar final etabında yarışarak dereceye girmeye çalıştı.

Son Güncelleme: 19.12.2016 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.