banner388
banner390
banner410
banner408

Fevzi Cem Şenocak Hakkında Flaş Gelişme

FETÖ'nün kasası olduğu ve kasasında 800 milyon TL para bulunduğu iddia edilen Samsunlu tutuklu avukat Fevzi Cem Şenocak hakkında flaş gelişme.

banner269

Fevzi Cem Şenocak Hakkında Flaş Gelişme

FETÖ'nün kasası olduğu ve kasasında 800 milyon TL para bulunduğu iddia edilen Samsunlu tutuklu avukat Fevzi Cem Şenocak hakkında flaş gelişme.

15 Aralık 2016 Perşembe 14:02
Fevzi Cem Şenocak Hakkında Flaş Gelişme

Samsun Cumhuriyet Savcılığı, FETÖ'nün kasası olduğu ve kasasında 800 milyon TL ele geçirildiği iddia edilen Avukat Fevzi Cem Şenocak’ın ‘terör örgütü yöneticiliği’nden ve bu örgüte finans sağlamaktan 25 yıl hapis cezası ile yargılanmasını istedi.
 
Samsun Cumhuriyet Savcılığı, FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan Avukat Fevzi Cem Şenocak'ın da aralarında bulunduğu, 23'ü avukat toplam 26 FETÖ zanlısıyla ilgili 82 sayfalık iddianamelerini tamamladı. Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan 82 sayfalık savcılık iddianamesinde, halen 12'si tutuklu bulunan zanlılardan Şenocak Hukuk Bürosu sahibi Avukat Fevzi Cem Şenocak'ın, 'silahlı terör örgütü yöneticisi' olduğu öne sürülürken Şenocak'ın Türk Ceza Kanunu'nun 314. maddesinin 1. fıkrası kapsamında silahlı terör örgütü yöneticiliğinden 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile terör örgütüne maddi kaynak sağlamak ve ‘Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet’ suçundan da cezalandırılması istendi.

Gazete Gerçek'ten Gülsüm Atik'in haberine göre söz konusu kanuna göre; suç olarak düzenlenen fiillerin gerçekleştirilmesinde tümüyle veya kısmen kullanılması amacıyla veya kullanılacağını bilerek ve isteyerek belli bir fiille ilişkilendirilmeden dahi bir teröriste veya terör örgütlerine fon sağlayan veya toplayan kişi hakkında, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması öngörülüyor. İddianamede ayrıca Avukat Cem Şenocak'ın bu kanuna göre tüm malvarlığının da dondurulması istendi.

Şenocak’ın gözaltına alınması sonrasında banka hesabında 800 milyon lira olduğu iddiaları ortaya atılmış ancak bu iddia Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca doğrulanmamıştı. FETÖ’nün en büyük kasalarından biri olduğu iddia edilen Fevzi Cem Şenocak'ın aynı zamanda Fetullah Gülen'in vekalet verdiği avukatlardan biri olduğu ve FETÖ'ye yakın işadamları ve birçok şirketin hukuk işlemlerini yürüttüğü de öne sürülmüştü.

Samsun Cumhuriyet Savcılığı’nın iddianamesinde, Avukat Cem Şenocak ile birlikte Samsun Barosu'ndaki kadın avukatların ablalığını yaptığı iddia edilen Psikolog Elmas Çakan'ın da silahlı terör örgütü yöneticisi suçlamasıyla yargılanması istendi. Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, Çakan'ın silahlı örgüt kurmak ve yönetmek suçlamasıyla, 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Savcılık iddianamesinde, Şenocak ve Elmas Çakan’ın dışındaki 10’u tutuklu 16 kişinin ise silahlı terör örgütü üyesi olmaktan cezalandırılmaları istendi. Çoğunluğu avukat olan bu zanlıların, Türk Ceza Kanunu'nun 314. maddesinin ikinci fıkrasına istinaden 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. İddianamede, Cem Şenocak’ın kardeşi Serdar Şenocak da bu zanlılarla birlikte silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle hakim karşısına çıkacak.
 
Kaynak: Gazetegerçek

Son Güncelleme: 16.12.2016 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.