banner388

FETÖ Sanığının İfadesinde Samsun Detayı

Hain darbe girişimi sonrası Kocaeli'de FETÖ/PDY örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda Bylock kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan Deniz Yüzbaşı İslam B.Ç., ilk duruşmasında adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

FETÖ Sanığının İfadesinde Samsun Detayı

Hain darbe girişimi sonrası Kocaeli'de FETÖ/PDY örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda Bylock kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan Deniz Yüzbaşı İslam B.Ç., ilk duruşmasında adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

26 Ocak 2017 Perşembe 13:36
FETÖ Sanığının İfadesinde Samsun Detayı

Gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimi sonrası Kocaeli'de FETÖ/PDY örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda Bylock kullandığı iddiasıyla gözaltına alınangözaltına alınan ve meslekten ihraç edilen Deniz Yüzbaşı İslam B.Ç.’nin ilk duruşması Kocaeli Adliyesi 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanık İslam B.Ç., avukatı Raif Kandemir ve sanık yakınları katıldı.

İrtibatım İlişkim Yoktur

Duruşmada ilk olarak söz alan İslam B.Ç.,” Ben üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. İddia edildiği gibi atılı silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlemedim. Ben kendim 2006 yılında deniz harp okulunu bitirdim. Denizci subay oldum. Daha önce 1998-2002 yılları arasında Heybeliada’da bulunan deniz lisesinde okudum. Daha öncesinde Samsun İlkadım Anadolu Lisesi’ni okudum. İddianamede yazılı FETÖ/PDY Terör Örgütü ile bir irtibatım ve ilişkim yoktur. Okullarında okumam, yurtlarında kalmam söz konusu değildir. Ben herhangi bir şekilde Bylock kullanmadım. Bylock kaydı yaptırmadım. Mesajlaşmam, herhangi bir kişiyle Bylock ile görüşmem söz konusu değildir suçlamaları kabul etmiyor” dedi.

Samsun'a Gittik

Sözlerine devam eden İslam B.Ç, Ben 15 Temmuz 2016 yılında Ankara ilindeydim. Zira 16 Temmuz 2016 saat 16.00'da Ankara Sincan semtinde düğünüm olacaktı onun hazırlıklarıyla meşguldüm. 15 Temmuz gecesi Ankara Batıkent’te teyzem Gülay Nakipoğlu’nun evinde misafir olarak kaldım. Herhangi bir eyleme karışmam da söz konusu değildir. 16 Temmuz 2016 tarihinde ilk düğünümü yaptık. Daha sonra gelini aldıktan sonra pazar günü Samsun iline gittik. Çarşamba günü tekrardan Samsun da ikinci kez düğün yaptık. 21 Temmuz 2016 yılında İzmir’e gittik. 22 Temmuz 2016 tarihinde de eşimle Çeşme Alaçatı’ya gittik. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

Tahlite Talep Edildi

Kendisine okunan ve dava dosyasında bulunan KOM Şube Müdürlüğü’nce düzenlenmiş Bylock raporuna da cevap veren İslam B.Ç, iddiaları kabul etmedi. daha sonra söz alan sanık avukatı Raif Kandemir ise, "Bizce dosya kapsamına göre müvekkilin atılı suçu işlediğine dair herhangi bir delil yoktur ayrıca müvekkilin karartabileceği bir delilde yoktur. Müvekkil bunca yıldır ömrünün birçok dönemini askeri lisede harp okulunda geçirmiştir. Uzun süredir tutukludur. Tutukluluğu mağduriyetine neden olabilecektir. Müvekkilin dilekçemizde de belirttiğimiz deniz kuvvetleri komutanlığında olabileceğini sandığımız şahsi dosyasının da celp edilmesi halinde FETÖ/PDY Terör Örgütü üyesi olduğuna dair veya o kanaate ulaştırabilecek herhangi bir bilgi ve emarenin de olmadığı anlaşılacaktır. Tüm bu hususlar dikkate alınarak biz müvekkilin tutuksuz yargılanmasını bihakkın olmadığında adli kontrol altına alınarak tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Duruşma Ertelendi

Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararı açıkladı. Heyet, sanığın açık kimlik bilgileri ve TC kimlik numarası yazılarak Kocaeli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’ne yazı yazılarak, sanığın Bylock kullanımının olup olmadığı varsa hangi tarihten itibaren hangi tarihe kadar olduğunun tespitlenebiliyorsa, mesaj alıp almadığı, mesaj atıp atmadığı, mesaj atmış ise sıklığı, derecelendirmesi varsa derecelendirmesi, hangi hattan ve hangi IMEI'li telefona Bylock yüklendiği hususlarında yapılabilecek ayrıntılı tüm tespitleri buna dair ıslak imzalı raporun mahkemeye gönderilmesini talep ederek, sanık İslam Burak Çelebi’nin adli kontrol talebi ile serbest bırakarak duruşmayı 26 Mayıs 2017 tarihine ertelenmesine karar verdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.