banner388

FETÖ'nün eyalet ablası itiraz üzerine tutuklandı

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece ev hapsi cezası verilen kadın öğretmen, savcının itirazı üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ'nün eyalet ablası itiraz üzerine tutuklandı

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece ev hapsi cezası verilen kadın öğretmen, savcının itirazı üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi.

04 Mart 2018 Pazar 15:01
FETÖ'nün eyalet ablası itiraz üzerine tutuklandı

Samsun’da, FETÖ soruşturması kapsamında örgütün "eyalet ablası" olduğu öne sürülen ve 15 binden fazla ByLock kullandığı belirlenen kadın öğretmen, çıkarıldığı mahkemece ev hapsi cezası verilerek elektronik kelepçe takılmak şartı ile serbest bırakılmıştı.

Ev hapsi cezası alan Derya E., soruşturmayı yürüten savcının bir üst mahkemeye itirazı üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ortak yapılan çalışmalar sonucu FETÖ terör örgütü Samsun yapılanmasında, "İlkadım eyalet ablası" olarak tabir ettikleri örgüt yöneticisi seviyesinde faaliyet gösterdiği tespit edilen ve firarda olan Derya E. ve eşi firari FETÖ şüphelisi Erdal E., saklandıkları FETÖ'nün gizli evinde yakalanarak gözaltına alınmıştı. 

Erdal E.’nin sorgulaması devam ederken Derya E. ise Perşembe günü Samsun Adliyesine sevk edilmiş, savcı tarafından tutuklanması talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemece elektronik kelepçe katılmak şartı ile ev hapsi verilip serbest bırakılmış, 15 binden fazla ByLock’a giriş yaptığı öne sürülen Derya E.’nin serbest kalması üzerine soruşturmayı yürüten savcı tutuklanması için bir üst mahkemeye itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren üst mahkemeye Derya E. hakkında yakalama kararı çıkarttı. 

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Bürosu ekipleri tarafından dün İlkadım ilçesi Kışla Mahallesi’ndeki evinde yakalanarak yeniden gözaltına alınan Derya E., dün akşam geç saatte Samsun Adliyesine sevk edildi ve tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 05.03.2018 17:26
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Avukat 2018-03-04 16:30:13

Eee Ne oldu adaletinize??
Bebek annesinden beslendiği için, elektronik kelepçe yazmıştınız.Simdi de itiraz üzerine tutuklandı haberi. Yasada bebekli anneler için tutuksuz yargılanma hakkı vardır. En azından onu yerine getirin. Suçu varsa tabiki de yargilansin, Ama yasalarin gereğini yapın!!!!

Misafir Avatar
cihan 2018-03-04 21:40:35 @Avukat

bu ülkede maalesef adalet birinin tekelinde..

Beğenmedim! (3)
Avatar
KEMAL AKÇAY 2018-03-04 15:47:00

samsunda PKKYI savunan kadını serbest bırakan zihniyet bu kadını niye tutuklar.pkk fetöden dahamı az tehlikeli.

Avatar
Samsunlu 2018-03-04 22:45:07

Ne o fetö den hapse atıldı diye mi zorunuza gitti. Atilacak tabiki hapse ister çocuğu olsun ister olmasin. Yatacak çekecek cezasını hatta gerekirse asilacak bunun gibiler

Misafir Avatar
Atatürkçü 2018-03-05 11:00:40 @Samsunlu

FETÖ'ya destek olan beraber yürüdük biz bu yollarda diyen, ne istedilerde vermedik diyen, övgüler ile baş tacı yaptıkları hocaları şimdi terörist başı övgüler edenler laf söyletmeyen vekiller partililer nerde? hangisi ceza evinde hangi milletvekiline ceza verildi senin genelkurmay başkanın terör'den içerde yattı hiç mi vizdanın sızlamadı senin pardon dediler fetö yatırdı dediler o adam ceza evine girerken başkabana seslenmedimi başbakan ne yaptı? soruyorum sana bunları bu hale getirenlere ceza verildi mi ? Boş boş konuşuyorsun klavyeden

Beğenmedim! (3)
Avatar
Memati 2018-03-04 17:34:56

En iyisi yatsin icerde soysuz

Avatar
Emin karagüzel 2018-03-05 10:16:42

Sulh hukuk mahkemesinde 3 üye olmalı çoğunluk kararı ile tutuklama olmalı, Biri insaf ediyor salıyor diğeri acımıyor, nöbetçi sulh ceza mahkemleri ıslah edilmeli, Bu kadına sonuçta kelepçe ev hapsi verildi, yargı süreci devam ediyor suçu varsa elbet çekecek.

Avatar
Adaletinbekcisi 2018-03-05 00:03:30

Bu kadini komunizm rejim ile fetocular kamoyuna algi yaratarak serbest birakilmistir er yada gec adalet yerini buldu ...

Avatar
samsunlu 2018-03-06 14:16:57

Atatürkçü... ne o sende mi onlardansın senin neden zoruna gitti bu kadar...