banner388

Felaketi fırsata çevirdiler

Samsun Terme'de yaşanan sel felaketi sonrasında selin getirdiği odunları topladılar.

Felaketi fırsata çevirdiler

Samsun Terme'de yaşanan sel felaketi sonrasında selin getirdiği odunları topladılar.

09 Ağustos 2021 Pazartesi 19:05
Felaketi fırsata çevirdiler

Dün akşam saatlerinde Samsun genelinde etkili olan yağış Terme'de sel yaşanmasına neden oldu. İlçe merkezinden geçen Terme çayı taşma noktasına geldi. Vatandaşlar sel sularının getirdiği odunları canları pahasına toplamaya çalıştılar. Toplanan odunların ise kışlık yakacak yapmak için toplanıldığı öğrenildi.

Çangallar Mahallesi sakinlerinden Hayati Toprak, "Her sene bu 7'nci ile 8'inci ay arası bu sel gelir. Bizim maddi durumumuz biraz zayıf. Mecburen tutuyoruz. Böyle odunlar kenarlara geliyor. Çocuklarla beraber onları alıyoruz. Tutuğumuzu kışlık odun yapıyoruz. Bazıları eskiden beri gelenek yapmışlar. Yüzmesini biliyorlar, akıntıya atlıyorlar. Biraz da şov olsun diye yapıyorlar herhalde. Biz korkuyoruz içine girmeye. Bazen odun tutarken yuvarlanıp gidiyoruz. Elimizde bulunan kancalarla topluyoruz" dedi.
Mahalle sakini Bedirhan Bakırcı ise "Dün akşamdan beri çok yoğun bir yağmur var. Bugün bir sel felaketi oldu. Elimizde tuttuğumuz kancalarla gelen odunları yakıyoruz. Kışın bu odunları yakıyoruz. Boydan boya herkes topluyor"  ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberTermeSel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Editör 2021-08-09 19:24:22

Toplanan odunların kışlık yakacak yapmak için toplanıldığı öğrenilmiş.Ne olarak kullanılacaktı.Bir de öğrenilmiş.

Avatar
55 2021-08-10 12:21:21

Ne fırsatı be ne güzel hem kışlık odun çıkacak hem çevre kirliliğini temizliyorlar ücretsiz deniz sonra o donunları kıyıya vuracak temizleyen olmayacak kumsallar pislik içinde kalacak.