banner388
banner390
banner410
banner408

Fatma Nine Yardım Bekliyor

Samsun’un Bafra ilçesinde yalnız yaşayan 80 yaşındaki kadın, su çeken evinin çatısının onarılması için yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

banner269

Fatma Nine Yardım Bekliyor

Samsun’un Bafra ilçesinde yalnız yaşayan 80 yaşındaki kadın, su çeken evinin çatısının onarılması için yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

31 Mayıs 2016 Salı 15:01
Fatma Nine Yardım Bekliyor

Bafra’ya 8 kilometre mesafedeki Gerzeliler Mahallesi’nde yaşayan yaşlı kadının yaşadıkları ve sıkıntıları yürek burkuyor. 30 yıl evvel eşini kaybetmiş olan 5 çocuk annesi 80 yaşındaki Fatma Karaaslan, zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Eşinden kalan tek katlı derme çatma bir evde yaşayan Fatma nine, evin tavanları kırık dökük olduğundan dolayı  yağmur yağdığında su çatıdan akıyor. Devletten aldığı aylık 250 lira yaşlılık maaşıyla yaşam mücadelesi veren Fatma ninenin tek isteği evinin tavanının tamirinin yapılarak yağmur yağdığı sırada ıslanmaktan kurtulması. Gözyaşları içinde güçlükle konuşmaya çalışan Fatma Karaaslan, tek başına yaşadığını, komşusunun yardımıyla hayatta kalmaya çalıştığını söyledi. Kalp ve tansiyon hastalığı bulunan 80 yaşındaki Fatma Karaaslan, “Hiçbir şeyim yok. Yağmur yağdığında ev akıyor. Beyim öldükten sonra bu evin üstünü yaptıramadım. Haplarla ayakta duruyorum. Sağ gözümden ameliyat oldum, ameliyat sonrası gözüm kör oldu. Diğer gözüm için doktora gittiğimde ‘katarakt var, ameliyat olman lazım’ dediler. Benim bir tek gözüm kör. Bu da kör olunca ben nerede kalacağım, ameliyat olamam dedim” şeklinde konuştu. 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Fatma Karaslan'a Sosyal Yardımlaşma fonundan kömür yardımında bulunulduğunu, mahalle muhtarının aile ile ilgili yapacağı müracaatın değerlendirilmesi sonucu Fatma nineye gerekli yardımın yapılacağını söyledi. 
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 16:10
Anahtar Kelimeler:
YağmurMücadeleTavanNine
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.