banner388
banner390
banner410
banner408

Fahiş tedavi ücreti iddiasına hastaneden açıklama

Samsun'da bir inşaat işçisinden engelli oğlunun tedavisi 7 bin 500 lira aldığı iddia edilen özel hastane, tepkiler üzerine Samsunhaber’e yazılı bir açıklama gönderdi.

banner269

Fahiş tedavi ücreti iddiasına hastaneden açıklama

Samsun'da bir inşaat işçisinden engelli oğlunun tedavisi 7 bin 500 lira aldığı iddia edilen özel hastane, tepkiler üzerine Samsunhaber’e yazılı bir açıklama gönderdi.

13 Kasım 2021 Cumartesi 11:50
Fahiş tedavi ücreti iddiasına hastaneden açıklama

 Açıklamada haberin gerçeği yansıtmadığı iddia edilirken Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün ise olayın incelenmesi için çalışma başlattığı öğrenildi 

MAKBUZ VERMEMİŞLER!

Bir süre önce meydana gelen olayda rahatsızlanan 28 yaşındaki yüzde 97 engelli Adem İ. ailesi tarafından Samsun Büyük Anadolu Hastanesi acil servisine götürüldü. 2 gün 3 gece hastanede kalan hasta yakınlarından 7 Bin 500 TL ücret tahsil edildi. Buna rağmen yapılan ödemeye ilişkin aileye ödeme makbuzunun dahi verilmediği iddia edildi. Engelli oğlunun tedavisi için alınan ücretin "fahiş" olduğunu ifade eden baba, hastaneyi dava ederek hakkını arayacağını belirterek olayı medyaya duyurdu. 

YAYIN RAHATSIZ ETTİ

Olayın meydana geldiği özel hastane, haberimiz üzerine dün yazılı bir açıklama gönderdi. “Tekzip” başlığı ile gönderilen açıklamada iddialarla ilgili her hangi bir açıklamaya yer verilmedi. Ancak büyük yankı uyandıran olayı gündeme getiren samsunhaber’deki “BU AYIP SİZE YETER” başlıklı haberin yayından kaldırılması istendi. Hastane yetkililerin diğer internet siteleriyle de görüşerek haberi yayından kaldırtmak istedikleri öğrenildi.

HABERCİLİK ETİĞİNE UYMAMIŞ

Hastaneden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:  “İnternet sitenizde 12.11.2021 Tarihinde Büyük Anadolu Hastanemizin resmi de kullanılarak BU AYIP SİZE YETER ana başlığı altında ‘Engelli hastanın tedavisi için 7500 TL ödeme aldı!’ ibareleriyle başlayan, ancak olayın gerçek şeklini bilmeden, hatta karşı taraf olarak bildirilen kişi ya da kurumu dinlemeden, olayı bir de karşı taraftan soruşturmadan habercilik etiğin aykırı olarak haber yapılmıştır.”

GERÇEĞİ YANSITMIYORMUŞ

“Öncelikle hastanemizin resminin kullanılarak, olayın hangi hastanede olduğu bile belirtilmeden, gerçeğe aykırı olarak yaptığınız, habercilik ahlakına aykırı bu yayından dolayı sitenizi kınıyoruz” sözlerini kullandı. Bu sözlere ek olarak “Gerçeği yansıtmayan, yalan beyanlara dayalı tek taraflı haberinizi tekzip ediyoruz.”

HABERİN KALDIRILMASI İSTENDİ

“Hakkımızda yanlış bilgi veren, yanlış haber yapan kişi ve kurumlarla ilgili tüm yasal haklarımızı saklı tutuyoruz. Ancak, Öncelikle hastanemizin resminin ve yazılan yazının kaldırılmasını, hastanemizin resmini de kullanarak yaptığınız bu haberinizle hemen aynı yer ve puntolarla tekzip yazımızın yayınlanmasını talep ediyoruz. Aksi taktirde taraflar hakkında gerekli tüm yasal yollara müracaat edileceğini bilgilerinize sunuyoruz.”

SAMSUN HABER

Tekzip yazısı şu şekilde:

Son Güncelleme: 13.11.2021 12:56
Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberHastane
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anthiseptic 2021-11-13 19:39:00

İktidar sayesinde g.tünüz kalktı. İktidar sağlık sistemi ile övüne dursun , insanlar devlet hastanelerinden randevu alamıyor. Mecburen sizin kucağınıza düşüyor. Basit bir muayene ücretiniz 250-300 TL'den aşağı değil. Fakültede 5 kuruş ödemeden yaptıracağım tahliller için 350 TL aldınız. Tabi bu 1 yıl önce idi. Şimdi en az 500 lira alırsınız. Halkı sizin ellerinize düşürenlere lanet olsun...

Avatar
Smsn 2021-11-13 23:46:06

Özel hastanede normal doğumda 5000 TL. İyice şaşırdılar. Devlete gitsen ultrasonları bir işe yaramıyor bebek olduğu bile anlaşılmıyor resimlerinden.

Avatar
Aaaa 2021-11-14 02:25:51

Bu hastaneden herkes şikayetçi.Bir kaç kişide gördüm fatura kesmiyorlar.Fiş kesiyorlar.

Avatar
Orhan USTA 2021-11-14 06:12:24

İnsan haklarını insanlar uydurmuştur ve yine insanlar çiğner. Sağlık ve eğitimde artık hepimiz birer müşteriyiz. Türk Dil Kurumu hasta ve öğrenci maddelerine diğer anlam olarak "müşteri" yazsın.

Avatar
Memocan 2021-11-14 09:48:39

Bütün yapılan haberin aslı vardır ve gerçektir, devlet hastaneleri 1 hafta 10 gün ileri tarihlere randevu veriyor ve vatandaş mecbur özel hastanelere düşüyor, hani sağlık ücretsizdi, hani sağlıkta sınır yoktu, evet PARANIZ varsa sağlıkta sınır yok eğer PARANIZ yoksa doktorda yok size bakacak hastanede yok, acil birimler bile ücrete tabi oldu, sağlığı bile ticarethane ye ÇEVİRDİNİZ, birde çıkartılan yasalar hastane çalışanlarını padişah yaptı, insanın canı hiçe sayıldığı bir yerde bu uygulamaları ve yürürlükleri yapanların Allah belasını versin