banner388
banner390
banner410
banner408

Evini barınağa çevirdi: 70 kedi, 18 köpek bekliyor

Samsun'da yaşayan Türk vatandaşı Nino Kılıçkıran evini barınağa çevirerek 70 kedi, 18 köpek besliyor.

banner269

Evini barınağa çevirdi: 70 kedi, 18 köpek bekliyor

Samsun'da yaşayan Türk vatandaşı Nino Kılıçkıran evini barınağa çevirerek 70 kedi, 18 köpek besliyor.

17 Ağustos 2018 Cuma 09:13
Evini barınağa çevirdi: 70 kedi, 18 köpek bekliyor

Samsun haber - Samsun'un Atakum ilçesinde ormanlık alanda yaşayan 48 yaşındaki Nino Kılıçkıran, hayvanlara annelik yapıyor. Çok sayıda hayvana baktığı için komşularıyla sorun yaşayan Nino, ormanlık alana yerleşerek buradaki evini adeta barınağa çevirdi.

İncesu mevkiinde bulunan evinin bahçesinde 70 kedi, 18 köpeğe bakan Nino, tüm gününü onlara ayırıyor. Hayvanlarına çocuklarım diye seslenen Nino, geçim kaynağını ise beslediği tavukların yumurtasını satarak sağlıyor.

Nino Kılıçkıran yaptığı açıklamada "Ormanda Allah rızası için, canlar için yaşıyorum. Hayvan sevgisi çocukluğumdan beri var. Ama hayvan sevgisi değil hayvanlara sahip çıkmak insan görevimiz budur. Ben insanlık görevi için bunu yapıyorum. 70’ten fazla kedim var, 18 tane köpeğim var. Bakmak zor olmuyor. Ama maddi durumum olmadığı için tabii ki yiyecek bulmak çok zor oluyor. Sadece yiyecekle de bitmiyor. Her seferinde yeni gelen canlar olduğu için onları kısırlaştırmak, onların aşıları için desteğe ihtiyacım oluyor. Benim buna gücüm asla yok. Belediyeden hiç bir zaman tedavi ya da kısırlaştırmak konusunda destek almadım. Kendi imkanlarımla yapıyorum, çevremdeki arkadaşlar yardımcı oluyor. En büyük sorunun burada su olmaması ve kendi yerim olmaması" dedi.

Vatandaşları daha duyarlı olmaları konusunda uyaran Nino Kılıçkıran, "Çöpe attıkları ekmekleri çöpe atmasınlar, bir köşeye, bir kenara koysunlar. Sadece kedi-köpek değil ki karıncası var, kuşu var, bir sürü yaşayın canlı var. İnsanlar ölmeyecek gibi yaşamasınlar. Bugün varız, belki 5 dakika sonra olmayabiliriz. İnsanlar üzerilerine düşen görevlerini yapsınlar. Ben hem kısırlaştırma hem aşı hem de mama ve su için destek istiyorum. Ben ne derneğim ne devletim. Sadece gönüllü bir anneyim” diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mete karayel 2018-08-17 09:17:25

böyle hayvansever insanların varlığı gelecek ve insanlık için ümit veriyor bizlere.

Avatar
Mesut 2018-08-18 00:32:15

C9k guzel mama desteginde bulunmak isterim

Avatar
Orhan ölmez 2018-08-17 22:08:12

Geçimini tavukların yumurtalarını satarak sağlıyormus :))))inandınız mi

Avatar
gönüllü anne 2018-08-21 04:38:03

Instagram uzerinden funda bonomonun yaptigi gibi bir site kurabilirsiniz bagis olarak kitap makyaj malzemesi giysi tarzı seyler aliyorlar bunlar acik artirma ile satiliyor ve geliri minik patilere destek oluyor. Keske bir iletisim adresi verseydiniz bizde bu minik dostlarimiza destek olabilseydik. Bende sizin gibiyim mahallemdeki butun kediler fisiltima gelir hem baba evimde hem kendi evimde mutlaka her gun mama vermeye calisirim. Barinaklar malesef bu minik dostlarimiz icin uygun yerler degil cunku buradaki kedi kopekler bir zaman sonra gizli gizli topluca sokaga saliniyor unkapani mahallesine gece gelip baksinlar 15 tane koca koca kopekler bakimsiz ve zayif bir sekilde sokakta geziyorlar en acisi da aclikla kapali ortamla ve yalnizlikla buyuyen bu hayvanlar insanlardan cok korkuyor ama kedilere ve birbirlerine karsi cok saldirgan oluyor cunku barinaklarda bebeklerimiz olen hayvanlarin cesetlerini yiyerek buyuyor acliklarini bu sekilde telafi edip karinlarini doyuruyorlar tabi enfeksiyon kapip oluyorlar. Bence buna dur denilmeli barinaklar sık sık habersiz teftis edilmeli. Ve sizin gibi guzel insanlar hep var olsun.