banner388

Evde sağlık himzeti alanlara ilaç kolaylığı

Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, müdürlüğü bağlı 19 sağlık tesisinin yöneticileri ile bir araya geldi.

Evde sağlık himzeti alanlara ilaç kolaylığı

Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, müdürlüğü bağlı 19 sağlık tesisinin yöneticileri ile bir araya geldi.

02 Nisan 2018 Pazartesi 12:52
Evde sağlık himzeti alanlara ilaç kolaylığı

Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, müdürlüğü bağlı 19 sağlık tesisinin yöneticileri ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Oruç, "Evde sağlık ekiplerine alacakları tabletlerle hastaların reçetelerini aile hekimlerine gitmelerine gerek kalmadan evde dijital ortamda hazırlanarak verilmesini sağlayacağız, bu şeklide hastaların ikinci kez işlem reçete yazımı için işlem yapmasına gerek kalmayacak" dedi.

Toplantıda, hastanelerde yürütülen çalışmalar, sağlık hizmeti sunumunda dikkat edilmesi gereken konular ve evde sağlık hizmetlerinde yapılacak yeni düzenlemelerin görüşüldüğü toplantıda Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin daha etkili kullanılması için yapılabilecek çalışmalar da değerlendirildi. 

Amaçlarının hasta ve hasta yakınlarına en iyi hizmeti sunmak olduğunu belirten Sağlık Müdürü Oruç, bunu da ancak sağlık tesislerimizde görev yapan temizlik personelinden hekimine tüm çalışanlar ve yöneticileri ile ortak bir duygu ortaya koyarak başarabileceklerini dile getirdi.

"EKSİKLİKLER KISA SÜREDE GİDERİLECEK"

Evde sağlık hizmetleri ile ilgili de konuşan Oruç, "Hastaneler olarak sadece hastane ortamında hizmet sunmuyoruz, hastane bünyesinde kurulan ekiplerle verdikleri evde sağlık hizmeleri de bizler için oldukça önemli. İlk etapta hastanelerden gelen talepleri değerlendirerek araç ve ekipman eksikliklerini gidereceğiz, evde sağlık ekiplerine alacakları tabletlerle hastaların reçetelerini aile hekimlerine gitmelerine gerek kalmadan evde dijital ortamda hazırlanarak verilmesini sağlayacağız. Bu şeklide hastaların ikinci kez işlem reçete yazımı için işlem yapmasına gerek kalmayacak" dedi. 

"MHRS'DEN SON 3 YILDA 5.5 MİLYON RANDEVU ALINDI"

MHRS'den daha çok hastanın faydalanması için il genelinde bir çalışma başlattıklarını dile getiren Sağlık Müdürü Oruç, MHRS’ye önem vermeleri gerektiğini, son 3 yılda yapılan 15 milyon muayenenin 5,5 milyonun da hastaların MHRS üzerinden hastaneye gelmeden randevu aldığını, amaçlarının bu hat üzerinden alınan randevuları daha da artırarak, her geçen gün artan hasta başvurularını hasta odaklı bir yaklaşımla karşılamak olduğunu belirtti. 

Hastane yönetimleri tarafından iletilen gündem maddelerinin de değerlendirildiği toplantıya Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Kılınç, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selami Arslan, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Erol Öztürk, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Yusuf Güney de hazır bulundu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.