banner388

Etiketlerle alakalı flaş gelişme! 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, etiketlerde yerli üretim logosunun kullanılmaya başlanılması ile birlikte logonun mevzuata aykırı kullanılması durumunda etiket başına para cezası kesileceğini dile getirdi.

Etiketlerle alakalı flaş gelişme! 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, etiketlerde yerli üretim logosunun kullanılmaya başlanılması ile birlikte logonun mevzuata aykırı kullanılması durumunda etiket başına para cezası kesileceğini dile getirdi.

08 Ekim 2018 Pazartesi 14:44
Etiketlerle alakalı flaş gelişme! 

Samsun Haber-STSO Başkanı Murzioğlu, yerli üretim logosunun mevzuata aykırı kullanılması durumunda etiket başına 274 lira para cezasının uygulanacağını ifade etti.

Yerli üretim logosunun zorunlu hale getirilmesinin ardından satıcıların malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih ve üretim yerinin belirtilmediği ürünlerde etiket başına ceza kesileceğini belirten Murzioğlu, "Ticaret Bakanlığımızın ‘yerli üretim’ logosuna ilişkin getirdiği düzenleme ile yerli ve milli üretim teşvik edilecek olmasının yanı sıra, etikette malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başlandığı tarihin de yer almasıyla tüketici doğru ve eksiksiz olarak bilgilenecektir" ifadelerini kullandı. 

DOĞRU KULLANMAYANLAR YANDI

Yerli üretim logosunun doğru kullanılmadığı tespit edilirse cezai işlem uygulanacağını vurgulayan Murzioğlu, "Uygulamayla birlikte ‘yerli üretim’ logosu, etiketlerde ve fiyat listelerinde kolaylıkla görünebilir şekilde yerleştirilmesi zorunlu hale geldi. Üretimi Türkiye’de yapılan ürünlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinde kullanılması zorunlu ‘yerli üretim’ logosunun bakanlıkça belirlenmiş şekli ve kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar Ticaret Bakanlığının Kurumsal Kimlik Kılavuzunda açıkça belirtildi. Böylece; ‘yerli üretim’ logosunun Türkiye’de üretilen tüm ürünlerin etiketlerinde, tarife ve fiyat listelerinde kolaylıkla görünebilir ve okunabilir şekilde bulunması zorunludur. Logo, tüketicilerin rahatça görebileceği şekilde ve orijinal renklerinde yerleştirilmelidir. Logonun küçültülmesi veya büyütülmesi gereken durumlarda 'Yerli Üretim' Logosu Kurumsal Kimlik Kılavuzunda yer alan oranlara göre ayarlanmalıdır. Bakanlık, belediyeler ve ilgili odalar bu tebliğ hükümlerinin uygulanması ve izlenmesine ilişkin işleri yürütmekle görevli. Bu tebliğe aykırı uygulamaların tespit edilmesi halinde ise, tespit edilen aykırılık, gereği yapılmak üzere aykırı uygulamayı yapanın merkezinin bulunduğu valiliğe gönderilecek. Haksız ve yersiz olarak mevzuata aykırı şekilde kullanımının tespiti halinde, ilgililer hakkında fiyat etiketine ilişkin aykırılıklar için etiket başına 274 lira idari para cezası kesilecek. Bunun yanında Reklam Kurulu tarafından reklamın yayımlandığı mecraya göre 6 bin 900 lira ile 276 bin 345 lira aralığında idari para cezası uygulanacak” sözcüklerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.