banner388
banner390
banner410
banner408

Eski Samsun Jandarma Asayiş Şube Müdürü konuştu

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, tutuklu sanıklar tahliye edilme talebinde bulundu.

banner269

Eski Samsun Jandarma Asayiş Şube Müdürü konuştu

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, tutuklu sanıklar tahliye edilme talebinde bulundu.

06 Temmuz 2017 Perşembe 20:05
Eski Samsun Jandarma Asayiş Şube Müdürü konuştu

Samsun Haber - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davada, FETÖ Örgütü elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma görevlileri ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinden oluşan 85 sanıklı davada, Dönemin Samsun Jandarma Asayiş Şube Müdürü emekli Yarbay Güçlüoğlu, "Eğer FETÖ'cü olsam bırakırlar mıydı beni. Paşa yaparlardı zaten beni. Babam benim yüzümden şehit oldu. Hiçbir şey sızdırmadım, algı operasyonları da yapmadım. Tahliye edilmeyi istiyorum." diye konuştu.

Dönemin Samsun Jandarma Asayiş Şube Müdürü emekli Yarbay Güçlüoğlu, önce gözaltında tutulan Ogün Samast'ın fotoğrafın sızdırmak, sonra ise FETÖ Terör Örgütü mensubu olmak gibi şok suçlamalara maruz kaldıklarını öne sürerek, "Ogün Samast Samsun Otogarı'nda yakalandığı zaman, oraya gittiğimde emniyetin bütün şube görevlilerinin orada olduğunu gördüm. Benim orada adli kolluk görevim yoktu. Orada sadece, 'aramayı çok dikkatli yapın, gerekirse soyarak gerçekleştirin' diye emir verdim. Herkes kendi amirine bilgi veriyordu. Ben de şubemle görüşüyordum." şeklinde konuştu.


Fail Samast'ın emniyet müdürlüğüne götürülmesinde hiçbir dahlinin olmadığını savunan Güçlüoğlu, şunları söyledi:


İFADEMİ BASKI ALTINDA VERDİM DİYEBİLİRDİ

"Tamamen Samsun Cumhuriyet Başsavcısının talimatıyla gerçekleştirilmiştir işlemler. Ortada bütün dünyanın ilgilendiği sansasyonel bir cinayet vardı. İki astsubaya, 'gidin faili teslim alın' dememiz mümkün değil. Orada her sorumlu mecburen bulunuyordu zaten. Koridorda beklerken Samast'ın astsubay Birol Ustaoğlu'na, 'Eğer Türk bayrağını açıp fotoğraf çektirirsem baştan aşağı her şeyi anlatırım' dediğini söylediler bana. İzin vermeseydim yine burada yargılanıyor olacaktım. İzin veren bir komutan yardımcım var. Samsun İstihbarat Şube Müdürü Birol Ustaoğlu'na, 'tamam, mülakat yapabilirsin' dedi. Asayiş şube müdürü olarak ben de, bu mülakatın kameraya alınması gerektiğini söyledim. Çünkü Samast ileride, 'ifademi baskı altında verdim' diyebilirdi.

Bu tür durumlarda polis ve jandarma arasında adı konmayan genel bir yarış vardır. Jandarma personelinin de görülmesi için Samast çekilirken yanında bir iki jandarma personeli olsun istedim ama bu kesinlikle Samast'ı kahraman gibi göstermek amacıyla yapılan bir şey değildi. Samast'ın bayrağı açmak istemesinden oradaki savcı ve emniyet görevlilerinin haberi vardı. Biz Yasin Hayal ismini ilk kez orada yapılan mülakatta duyduk. Gazetecilerle görüşmemde onlar, benden belge, bilgi ve fotoğraf istedi ama kesinlikle kimseye bir şey vermedim. Ben en ufak bir sızdırma yapmadım. Fotoğraflar müfettişlere teslim edilene kadar jandarmadan sızmamıştır kesinlikle. Müfettişlerin Samsun Valiliği'nde odaları vardı. Orada bilgisayarın olduğu odanın anahtarı bile koltuğun altındaki minderdeydi. Odada bulunan bilgisayarın ağı her tarafa bağlıydı."

FETÖCÜ OLSAM PAŞA YAPARLARDI 

Devre arkadaşı Hamza Celepoğlu'na bütün devrelerine attığı gibi mesaj atmasının normal karşılanması gerektiğini dile getiren Güçlüoğlu, kesinlikle FETÖ'cü olmadığını, ByLock programını kullanmadığını, çocuklarını devlet okullarında okuttuğunu ve yarbayken 2009'da kızının daha iyi koşullarda okuması için mesleği bıraktığını aktardı. Bu sırada gözyaşı döken Güçlüoğlu, "Eğer FETÖ'cü olsam bırakırlar mıydı beni. Paşa yaparlardı zaten beni. Babam benim yüzümden şehit oldu. Hiçbir şey sızdırmadım, algı operasyonları da yapmadım. Tahliye edilmeyi istiyorum." diye konuştu.

Kaynak:Star

Son Güncelleme: 07.07.2017 09:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.