banner388

Eski rektörü 117 bin dolar  dolandıran şahıs tutuklandı!

Samsun'da , eski rektörü telefonla arayarak 117 bin dolar isteyip dolandırdıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 3 kişiden 1'i tutuklandı, 2'si ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Eski rektörü 117 bin dolar  dolandıran şahıs tutuklandı!

Samsun'da , eski rektörü telefonla arayarak 117 bin dolar isteyip dolandırdıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 3 kişiden 1'i tutuklandı, 2'si ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

10 Temmuz 2020 Cuma 18:45
Eski rektörü 117 bin dolar  dolandıran şahıs tutuklandı!

Samsun'un Atakum ilçesinde şubat ayında meydana gelen olayda, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kurucu Rektörü olan emekli öğretim üyesi 74 yaşındaki Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu'nu farklı numaralardan telefonla arayan kimliği belirsiz dolandırıcı kendini "polis Hüseyin" olarak tanıttı. 


PARALARI BANKAYA YATIRMASINI İSTEDİ !

Çeteye operasyon yapacaklarını söyleyen sahte polis, Okumuşoğlu'ndan bankadaki paralarını dolara çevirip ismini söyledikleri bir bankaya hesap açıp parayı oraya yatırmasını istedi. Hasta olduğunu söyleyip bankaya gidemeyeceğini ve hastaneye gitmek zorunda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu'na operasyonu ertelediklerini söyleyen dolandırıcı, önce tedavi olmasını istedi.
Dolandırıcı 2 gün sonra yeniden arayıp parayı istedi. Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, hastaneden ayrılıp 4 ayrı bankada bulunan parasını çekerek 117 bin dolara çevirdi ve onu evine götürüp tedavisi için yeniden hastaneye yattı.

Nazmi Turan Okumuşoğlu ve emekli öğretmen olan eşi Türkan Okumuşoğlu'nu (76) telefonla defalarca arayan dolandırıcı, parayı elden almak istedi. Nazmi Turan Okumuşoğlu eşinden poşete koyduğu 117 bin doları polis zannettiği dolandırıcılara vermesini istedi. 


BANKA GÖREVLİSİ OLAYI ANLADI


Eşi Türkan Okumuşoğlu, Mimar Sinan Mahallesi'ndeki PTT'nin önünde parkta tanımadığı ve polis zannettiği şahsa elden parayı teslim etti. Dolandırıcılar Okumuşoğlu çifti ile yeniden bağlantıya geçti. Bankada bulunan 105 bin doları da çekmek isteyen Türkan Okumuşoğlu'nun dolandırıldığını anlayan banka görevlileri hesaba bloke koyup durumu polise bildirdi. Polis yaptığı araştırma sonucu bankadan ayrılan kadına ve hastanede tedavi gören kocasına ulaşıp dolandırıldıklarını haber verdi.


Dolandırılan Okumuşoğlu çifti polise şikayette bulundu. Polis dolandırıcıların peşine düştü. Çete lideri olduğu iddia edilen Ali A.(35) ile telefonla kendini polis olarak tanıtıp rektörü aradığı ileri sürülen Mehmet Ş.(41), Şanlıurfa Akçakale'de telefon hatlarının sahibi olduğu ileri sürülen İsa D.(20) ise Eskişehir'de yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan 3 kişi, sorgularının ardından bugün Samsun Adliyesine çıkarıldı. Savcıya ifade veren 3 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren ve çete lideri olduğu öne sürülen Ali A. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderilirken, Mehmet Ş. ve İsa D. ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.