banner388

Eski baro başkanı Ümit Kocasakal'dan Samsun'da flaş açıklamalar

Bir panel için Samsun'a gelen İstabul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, referandum sonuçları ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eski baro başkanı Ümit Kocasakal'dan Samsun'da flaş açıklamalar

Bir panel için Samsun'a gelen İstabul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, referandum sonuçları ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 15:00
Eski baro başkanı Ümit Kocasakal'dan Samsun'da flaş açıklamalar

Samsun Haber - Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi 19 Mayıs 2017 tarihinde Samsun Fuar Alanında yer alan bir salonda bir panel gerçekleştirdi. Panele CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal katıldı. 

“Erdoğan’ın önündeki sonuca göre %52 Hayır çıkmıştı”

Panelistler panele katılan Samsunlu vatandaşlardan gelen soruları cevapladı. Panelde konuşan Ümit Kocasakal, referandum sonuçlarıyla ilgili olarak, “Şekli meşruiyetten bile yoksun bu hukuk dışı gayri meşru yollarla ortaya çıkan bu referandum sonucunu hukuki bulmuyorum, meşru bulmuyorum ve kabul etmiyorum. Bu sonucu kabul etmediğim için de niye 2019’u konuşayım? Gözümüzün önünde seçmenin iradesini çalındı. Gasp edildi. Bakın Ümit Hoca’yla geçenlerde konuştum; ‘Hocam, Açık ve net söylüyorum; Cumhurbaşkanı’nın önüne giden gerçek sonuçta % 52,87 Hayır çıkmıştı’ dedi. Dolayısıyla bu gaspı, bu gayri meşruluğu unutmamak, unutturmak, benimsememek ve onaylamamak gerekiyor. Bu bir. İkincisi; Yüksek Seçim Kurulu, anayasal sisteme karşı darbe yapmış ve suç işlemiştir. Bunun hukuki sonuçları vardır. Bugün tezahür etmesi bile yarın bir gün edecektir. Şu anda gördüklerimiz bunun habercisidir. Sap döner keser döner gün gelir hesap döner” dedi.

“YSK, anayasal düzene darbe yapmıştır”

Referandum sürecini bir anayasal düzene karşı yapılmış bir darbe olarak değerlendiren Kocasakal, “Anayasamızın değiştirilemez ilk üç maddesi değiştirilmiştir. Bunun adı darbedir. Bunun 15 Temmuz darbe girişiminden hiçbir farkı yoktur. O silahlı bir darbe girişimiydi, bu siyasi gücü silah olarak kullandı. ‘Türkiye Devleti bir cumhuriyettir’ maddesi değişmiştir. Artık Türkiye bir mutlakıyettir. Kimseyi hedef almadan veya suçlamadan açık söylüyorum; Yurttaş görevini yaptı ama seçim güvenliğini sağlamak noktasında eksik kaldık. Seçim güvenliği yoktur. Seçim güvenliği olmayan seçimin kazananı bellidir. Bu koşullarla o seçime girmek demek zaten seçilecek olana meşruiyet kazandırmak demek” diye konuştu.

“Seçimlere katılmamayı düşünmeliyiz”

Seçim güvenliği sağlanması konusunda endişeleri olduğunu belirten Kocasakal, “Ben şuna inanıyorum; Olağanüstü dönemlerde olağanüstü şeyler yapılmalıdır. Eğer seçim güvenliği sağlanamıyorsa; 2019 yılında seçimlere katılmamak dahi düşünülmelidir. Böyle bir durumda seçime girilmeyeceği topluma beyan edilebilir. Diğerleri kendi başına çalıp oynasın. Seçime girmek zaten seçilecek olanı meşrulaştırmak anlamına gelir. Bunun düşünülmesi lazım. Ama şu kesin her durumda siyasi iktidar seçim güvenliğini sağlanacak bir şekilde seçime gitmesi düşünülmelidir” şeklinde konuştu.
Yasir BABA
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.