banner388

Eski askerler eyleme hazırlanıyor

Teröröle mücadele kapsamında girdikleri çatışmalarda yaralanıp, vücutlarında şarapnel parçası kalan eski askerler, gazilik hakkı için Ankara’da yürüme eylemi yapacaklar.

Eski askerler eyleme hazırlanıyor

Teröröle mücadele kapsamında girdikleri çatışmalarda yaralanıp, vücutlarında şarapnel parçası kalan eski askerler, gazilik hakkı için Ankara’da yürüme eylemi yapacaklar.

09 Mayıs 2018 Çarşamba 18:39

Samsun HaberSamsun’da yaşayan Serdar Yılmaz ve Kamil Kırkpınar adlı eski askerler, Hakkari’de teröristlerle girdikleri çatışmada yaralandı. Yaralanma sonucunda vücutlarında şarapnel, roket atar ve el bombası parçacıkları bulunduğunu belirten gaziler, gazilik haklarının verilmediğini söyledi. Gaziler, 12 Mayıs günü Türkiye’de bulunan Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği üyeleri olarak 19 bin eski askerin Ankara’da toplanıp oturma eylemi yapacaklarını söylediler.

“ Ankara’ya yürüyeceğiz”

Cumhurbaşkanına seslerini duyurmak istediklerini söyleyen Yılmaz, “Hakkari Şemdinli’de görevimi yaparken 7 şehit verdiğimiz çatışmada yaralandım. Sağ leğen kemiğimde kurşun kaldı ve çıkartılamıyorum. Vücudumdaki kurşun beni zehirliyor ve bunun hiçbir tedavisi yok.  Biz yıllardır gazilik mücadelesi veriyoruz. Bizim gaziliğimize engel olan %40 uzuv kaybı isteniyor. Bizden istenen uzuv kaybı 15 Temmuz’daki gazilere bir anda verildi. Başbakanımız televizyona çıkıp 15 Temmuz gazileri için tırnağından yaralanan gazidir dedi ve onlara gazilik hakkını verdi. Bizim için kaldırılamayan, yıllarca süren haksızlık bir anda giderildi. Biz kimsenin gaziliğine itiraz etmiyoruz. Ama bizden istenen %40’lık uzuv kaybı hala devam ediyor. Samsun’da bizim gibi 2 arkadaşımız daha var. Son çare olarak 24 Haziran seçimi öncesinde Ankara’ya yürüyeceğiz. Türkiye’de bizim gibi olan 19 bin gaziler olarak hep birlikte Ankara’ya yürüyeceğiz. Cumhurbaşkanına sesimizi duyurmak istiyoruz. Birçok Milletvekili ile görüştük. Bize söz veriyorlar ama yapmıyorlar. İstanbul’dan yürümeye başlayacağız. Yıllardır verilmeyen hakkımız için Türkiye’deki hakkını alamayan 19 bin gaziler olarak Ankara’ya yürüyeceğiz. Kamuoyu ve Cumhurbaşkanımızın bize sahip çıkmasını istiyoruz. Siyasiler bizim gazi olduğumuzu söylüyor ama resmi olarak gazi sayılmıyoruz” diye konuştu.

“Vatanımızı korumak için gidip görevimiz yaptık”

15 Temmuz gazileri gibi onlara da gazilik haklarının verilmesini istediklerini söyleyen Kırkpınar, “Hakkari’de silahlı kuvvetlerde görevliyken terör örgütüyle girilen çatışmada sağ omzundan kurşunla yaralandım. Vücudumda şuanda 200 tane şarapnel parçası, roket atar ve el bombası parçası var. Bu şarapnel parçalarının vücudumuzdaki kana ve organlara karıştığı raporlandı. Bu parçalar bizi günden güne zehirlemeye devam ediyor. Biz vatanımızı korumak için gidip görevimiz yaptık. Bizler de yaralandık ama gazilik haklarımızı alamıyoruz. Vücudumuzdaki bu kimyasallar daha sonra kansere çeviriyor. 15 Temmuz gazileri gibi bize de gazilik haklarımızın verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Haber: Müberra TAŞÇI

Kameraman: Oğuzhan YÜKSEL

Son Güncelleme: 10.05.2018 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emin Karagüzel 2018-05-09 19:39:20

Zorla askere al, sonra sakat kalınca gazi sayma, Ya askere almayın yada gazilik şartlarını yumusadin.

Avatar
Emin Karagüzel 2018-05-10 20:32:25

19 bin geziyi kan aglatanlara evvela kınayan, Evet zorla askere alıyor devlet sakat kalanida yüzde kırk altına sahip cikmiyor,her yere para var vatan için sakat kalana neden yok.

Avatar
Hadi ordan 2018-05-10 13:18:47

Vatana hizmet etmek istemeyenin bu topraklarda yaşama hakkı yoktur tabi yaralı bütün askerlerimiz gazı sayılmalı o ayrı ama densizliginde lüzumu yok laf konuştum zannediyor

Avatar
Samsunlu 2018-05-10 13:37:32

Zorla askere al ne demek herkes vatan borcunu ödeyecek ! Ama 15 temmuzdakiler olduysa bu adamlara haksızlık yapıldı