banner388
banner390
banner410
banner408

Ertuğrul Çepni CHP Parti Meclisine aday

Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili adaylarından Ertuğrul Çepni, Samsun İl Teşkilatının desteğiyle Parti Meclisi'ne aday adaylığını açıkladı.

banner269

Ertuğrul Çepni CHP Parti Meclisine aday

Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili adaylarından Ertuğrul Çepni, Samsun İl Teşkilatının desteğiyle Parti Meclisi'ne aday adaylığını açıkladı.

31 Ocak 2018 Çarşamba 15:20
Ertuğrul Çepni CHP Parti Meclisine aday

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 3-4 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacak Olağan Kurultayı'nda yapılacak Parti Meclisi seçimlerine Ertuğrul Çepni, Samsun İl Teşkilatının desteğiyle aday adayı oldu. Çepni, amacının bilgi ve birikimlerini, deneyimlerini CHP aracılığıyla ülkenin hizmetine sunmak olduğunu söyledi.


PARTİME VE ÜLKEME HİZMET İÇİN

1995 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin Samsun milletvekili adayı olan Çepni, 2002 ve 2011 yıllarında da aday adayı olmuştu.  Samsun İl Teşkilatının desteğiyle CHP Parti Meclisi'ne aday olduğunu açıklayan Ertuğrul Çepni, "Amacım yılların siyasi birikimi, araştırmaları, birikmiş bilgi ve deneyimiyle partime; partim aracılığıyla da ülkeme hizmet etmektir.
Parti Meclisi, partinin genel siyasi politikalarının tartışıldığı yerdir.  Fikirlerimle bu tartışmalara katkım olabileceğine inanıyorum" dedi.


Ertuğrul Çepni’nin “Hep Çözüm Aradım” adlı bir kitabı, “Çift meclisli Siyasi Yapı” konulu bir kitapçığı, siyasi konularda yazdığı çok sayıda makaleleri, “Demokrasi ve Sosyal Demokrasini tarihi gelişimi” alanında araştırmaları ve sunumları; Siyasi parti tüzükleri konusunda araştırmalarının ardından hazırlanmış “Nasıl Bir Tüzük” konulu raporu bulunmaktadır.
Bilişim sektöründe ortaklıkla kurduğu bir yurt dışı şirketin uzun yıllar yurt dışında yöneticiliğini yapmış olan Ertuğrul Çepni, halen kurucu ortağı olduğu İstanbul’daki bir bilgisayar şirketinin sahibi ve genel müdürüdür. Son yıllarda Çepni, Afrika’ya ihracat ve Sri Lanka’da da güneş santrali projeleriyle farklı sektörlerde de yatırımları bulunmaktadır.  


ERTUĞRUL ÇEPNİ KİMDİR?

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde dünyaya geldi. 1962-1963 yılında Samsun 19 Mayıs Lisesi'ni bitirdi. Türkiye Petrolleri A.O. bursuyla Üniversite okumak için Amerika'ya gitti ve Elektronik Yüksek Mühendisliği okudu. 1971 yılında öğrenimini tamamlayarak yurda döndü. Burs karşılığı olarak TPAO- Batman tesislerinde 4 yıl çalıştı. 1976-1981 yıllarında LASSA'nın kuruluş kadrosunda görev yaptı. 1981-200 yılları arasında tekrar yurt dışında bulundu.

Ertuğrul Çepni'nin siyasi parti üyeliği 1985 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP'ye) kaydıyla başladı ve 9 Eylül 1992'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin açılışıyla CHP'de devam etti. Halen bu partinin üyesidir. 1995 seçimlerinde Samsun Milletvekili 5. sıra adayı, 2002 -2011 seçimlerinde Samsun Milletvekili aday adayı oldu. 1996 yılından beri CHP içinde partinin yenilenmesi ve demokratikleşmesi için mücadele verdi. 2003-2005 döneminde yapılan CHP kurultayında Samsun Kurultay delegesi ve Samsun İl Meclisi üyeliği yaptı. Toplumsal sorunlarla ilgili çok sayıda vakıf, dernek kurucusu ve üyesidir. Kurucuları olduğu sivil toplum kuruluşları arasında TÜSES (Türkiye Sosyal, Ekonomik ve Siyasi Araştırmalar Vakfı), TESEV (Türkiye Ekonomi, Sosyal Etütler vakfı), SAMSEV (Samsun Spor, Eğitim, Tanıtma Vakfı), SAKV (Samsun Atatürk Kültür Vakfı) bulunmaktadır. 

Son Güncelleme: 01.02.2018 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.