banner388
banner390
banner410
banner408

Erhan Usta'ya oy pusulasında şok!

31 Mart yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adayı olan Erhan Usta, oy pusulasındaki yerine tepki gösterdi. Erhan Usta konu ile ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunurken, danışmanı ise Samsunhaber.com'a açıklamalarda bulundu.

banner269

Erhan Usta'ya oy pusulasında şok!

31 Mart yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adayı olan Erhan Usta, oy pusulasındaki yerine tepki gösterdi. Erhan Usta konu ile ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunurken, danışmanı ise Samsunhaber.com'a açıklamalarda bulundu.

06 Mart 2019 Çarşamba 14:31
Erhan Usta'ya oy pusulasında şok!

YSK, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde seçimlerde kullanılacak olan oy pusulalarını belirledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adayı Erhan Usta, Samsun'da seçimlere bağımsız giren tek belediye başkan adayı olacak. Usta, oy pusulasında partilerin adayları için tam sütunluk alan ayrılırken kendisine yarım sütunluk alan ayrılmasına tepki gösterdi.

BAĞIMSIZ ADAYLARDA UYGULAMA BU ŞEKİLDE

2014 yerel seçimlerinde de bağımsız adaylar için yarım sütunluk alan ayrılmıştı. Ancak bağımsız aday sayısı fazla olan bölgelerde boş alanda da farklı bir aday yer aldığı için herhangi bir karmaşa yaşanmıyordu. Samsun'da seçimlere sadece Erhan Usta'nın bağımsız aday olarak girmesi nedeniyle pusulada yarım satırlık alan boş kaldı. Oy kullanacak olan kişiler bu boşluğa mühür bastıkları taktirde oyları geçersiz sayılacak.

ERHAN USTA'DAN AÇIKLAMA

Erhan Usta, oy pusulasında yaşanan sorun ile ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Usta, paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli Hemşehrilerim, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Siyasi Partiler ve Bağımsız Adaylar Oy Pusulasının (Beyaz Pusula) en sonunda yer almaktayım. Tek bağımsız aday benim.

Fakat ne yazık ki oy pusulasında siyasi partilerin her birine bir tam sütun ayrılırken, tek bağımsız aday olmama rağmen bana yarım sütun ayrılmış durumdadır. Bu nedenle oyunuzu kullanırken mührü en sondaki sütunun üst bölümdeki daire içine vurmanız önem arz etmektedir.

Alt tarafa vurulan mühürler geçersiz sayılacaktır. Her alan da olduğu gibi oy pusulasında da haksızlık var ama yılmayacağız, yıkılmayacağız!

Diyorum ki, Pusulanın sonundayız, ama Allah’ın izniyle 1 Nisan’dan itibaren Samsun’un başında olacağız! Kazanacağız! Birlikte başaracağız!"

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Erhan Usta'nın danışmanı konu ile ilgili olarak Samsunhaber.com'a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Genel uygulama bu şekilde, bağımsız adaylar kısmı, siyasi partilerden sonra bir çizgi ile ayrılıyor ve bir sütuna, altlı üstlü 2 aday gelecek şekilde tasarlanıyor. Fakat Erhan Bey tek bağımsız aday olduğu için (altına yazılacak başka bir aday olmadığı için) il seçim kuruluna itirazda bulunduk ama kabul edilmedi. Oy pusulası bu şekilde basılacak ne yazık ki... Siyasi partilerin amblemlerine basılan oy geçerli sayılırken, tek bağımsız aday Erhan Bey olmasına rağmen kendisine ayrılan bölümün altına basılan mührün geçersiz sayılma durumu söz konusu. Tabi buna da itiraz edeceğiz ama sonuç nasıl olur tahmin etmek zor değil... Sonuç olarak herhangi bir siyasi partiye 2 birimlik alan ayrılıyorken oy pusulasında, tek aday olunmasına rağmen, bağımsız aday bölümü siyasi partilerden çizgiyle ayrılmasına rağmen Erhan Beye 1 birim alan ayrılıyor.... Durum bu şekilde..."

Son Güncelleme: 06.03.2019 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adalet 2019-03-06 14:48:02

Önlem alınacak kadar var,kırsalda tek tercih.Özellikle akp'li seçmende karşılığı var ki bu da oy bölücü olarak çıktı saçmalığını ortadan kaldırıyor.Kesinlikle iddialı inşAllah başaracak.

Misafir Avatar
Mahmut Güzeldereli 2019-03-11 10:40:36 @adalet

Erhan usta AKP oylarını bölmek için çıkarılmadı tam aksine mHP den İYİ partiye gidecek oyların önünü kesmek için aday çıkarıldı. Seçimden sonra göreceksiniz MHP ye geri dönecek. aklınızın bir köşesinde dursun. MHP li seçmen AKP ye oy vermek istemiyor ve bunu içine sindiremiyor AKPye vereceğime İYİ partiye veririm diyor. İşte hedeflenen seçmen onlar...

Beğenmedim! (0)
Avatar
salim baş 2019-03-06 14:48:48

ayıptır günahtır.rezilliktir..

Avatar
Belediyeevleri cocuğu 2019-03-06 15:03:28

Akpliyim.La bu kadarda korkmayın ya

Misafir Avatar
ayen 2019-03-12 11:55:08 @Belediyeevleri cocuğu

nasılsa alacağız korkmayın bu kadar ...

Beğenmedim! (1)
Avatar
yanlış 2019-03-06 16:05:29

yanlışa yanlış demesini bilin kardeşim. kimsenin hakkını yemeyin. 2.nci bir bağımsız yoksa o sütunu komple kapatmalıydın. altta boşluk olmamalıydı. iş bilmezler. devlet memur olmuş devletten en az 5-6 bin maaş alıyorsunuz. karşılığını çözüm üreterek verin bahane değil.

Avatar
Emir 2019-03-06 15:30:37

Erhan ustanın arkasında durmayan samsunluda sonra ağlamasın benden söylemesi

Avatar
kazanmalı 2019-03-06 16:11:49

samimiyetle kazanmasını ve akp nin ben samsunda ne yaptım demesini istiyorum

Avatar
ALİ 2019-03-06 14:49:47

SEÇİM KURULU DA ANLAMIŞ SONUNCU OLANAĞINI

Avatar
olmaması lazım 2019-03-06 16:07:03

aslında alttaki boşluğada basılsa geçersiz olmaması lazım. nihayetinde erhan ustanın sütununda olacak mühür. ama maksat başka olunca istersen tam bas yine saymazlar.