banner388
banner390
banner410
banner408

Erhan Usta Meclis Kürsüsünde 19 Mayıs'ı konuştu

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta Meclis Kürsüsü'nden önemli açıklamalar yaptı.

banner269

Erhan Usta Meclis Kürsüsünde 19 Mayıs'ı konuştu

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta Meclis Kürsüsü'nden önemli açıklamalar yaptı.

18 Mayıs 2017 Perşembe 14:38
Erhan Usta Meclis Kürsüsünde 19 Mayıs'ı konuştu

Samsun haber - 19 Mayıs 1919 ile ilgili açıklamalarda yapan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 98. yıl dönümünü gurur ve heyecanla karşılıyoruz" dedi.

"19 Mayıs 1919, Türk milletinin kendisine biçilmiş kefeni yırtarak tarihi yeniden yazdığı;bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü tarihin adıdır" diyen Samsun Milletvekili Usta şunları söyledi;

19 Mayıs, milletimizin söndürülemeyen istiklal meşalesini yaktığı gündür.

19 Mayıs, Milli Mücadelenin dalga dalga Anadolu'ya yayıldığı, milletimizin makûs talihini yenerek, bağımsızlık ve özgürlük meşalemizin sönmeyeceğinin ilan edildiği, adeta kendi küllerinden doğduğu bir varoluş destanıdır.

Samsun'da başlayan Milli Mücadele süreci, millet sevgisinin, aklın ve en önemlisi sabrın sınandığı milliyetçiliğin yol haritasıdır.

Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen ve "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türklüğün kurtuluşu ve vatanın selameti için Samsun'dan başlayarak tüm Anadolu'ya yayılan bir kutlu mücadeleyi başlatmışlardır.

Anadolu’ya taşınan bağımsızlık ideali ve mücadele azmi; Havza’dan alevlendi, Amasya’dan körüklendi, Erzurum’dan yayıldı ve Sivas’tan tüm vatan sathında yankı buldu.

Türk milleti, onun liderliğinde hürriyetini zincire vurmak isteyen zalim tutkulara karşı amansız ve acımasız bir savaş verdi.

Bu savaş haklı ve meşruydu.

“Ya istiklal ya ölüm” seslenişi; Samsun’dan itibaren beliren derin kavrayış, tavizsiz milli duruş, gözleri kamaştıran inanmışlık ve Türk milletine adanmışlıkla gerçekleşmiştir.

Bilinsin ki, 98 yıl önce, Türk milleti etnik topluluklar koleksiyonu olsun diye Samsun’a çıkılmadı.

98 yıl önce, etnik ve mezhepsel aidiyetler millet bilincinin önüne geçsin diye ilk adım atılmadı.

Samsun’a Türk milletinin namusunu, şerefini kurtarmak ve kimseye muhtaç olmadan var olabilmesini sağlamak ve sağlama almak için çıkıldı.

İşgalci mihrakların bayrakları altında, sömürge valileri yönetiminde köle olmamak için Samsun’dan Anadolu’ya ulaşıldı.

Ne kadar övünsek, ne kadar gururlansak azdır.

Dün olduğu gibi bugün de, aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarını parçalamaya çalışanlara, Türk milletini bu topraklardan kovmanın hesabını yapanlara karşı, aziz milletimiz, millî heyecan ve azimle aşılmaz sur, yıkılmaz kale ve bükülmez bilek olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Ülkemizin bekası, milli birliği ve kardeşliği için sergilediğimiz sorumlu ve sağduyulu tutumu ve öngördüğümüz uyarıları hiç kimse bir zaaf belirtisi olarak görmemeli, sonu ağır olacak hesap hatasına düşmemelidir.

Milliyetçi Hareket Partisi 19 Mayıs şuurunu iliklerinde taşıyan, kurucu ve kurtarıcı bir fikre dayanan, işgal ve ihanete asla prim vermeyen, vermeyecek olan muhteşem bir millet eseridir.

Bu eserin kapağında “Ne mutlu Türküm diyene” yazmaktadır.

Bu eserin her satırı Türk tarihidir.

Bu eserin her sayfası şehit ve gazilerimiz tarafından mühürlenmiştir.

Bu itibarla, 19 Mayıs’tan intikam almak, 29 Ekim’in rövanşını aramak için pusuya yatmış köksüz ve işbirlikçiler, önce bizi aşmak, bizi yenmek, bizi etkisiz hale getirmek mecburiyetindedir.

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun’a çıkan irade, Sakarya ve Dumlupınar’da çakan şimşektir.

Mustafa Kemal Atatürktam bağımsızlık ve muasır medeniyetler seviyesini aşmanın yolunun, gençliğimizin büyük ülkülerle yetişmesinden geçtiğini görmekteydi.

Bunun içindir ki, bir yandan bu günün anlam ve öneminin gençlikçe kavranması için,bu günü onlara armağan etmiş, diğer yandan da ülkemizin geleceğini her zaman güvendiği ve inandığı Türk gençliğine emanet etmiştir.

19 Mayıs 1919 ruhunun gençliğe kazandırılması milli geleceğimiz açısından hayati derecede önemlidir.

Geleceğimiz, ancak vatan ve millet sevgisini taşıyan, yüksek ülküleri hedeflemiş bir gençliğin yetişmesiyle güvence altında olabilir.

Lider Türkiye’ye ulaşmak için gençlerimizin yüreklerindeki vatan ve millet sevgisi; bağımsızlık ve özgürlük duygusu, çalışma ve başarma azmi, milletimizin dünya durdukça var olacağının en büyük ispatıdır.

Türk gençliği, dün olduğu gibi bugün de, atalarının canları pahasına koruyup kendilerine emanet ettiği vatan topraklarını, yine aynı kararlılıkla koruyacak, bağımsızlığından asla ödün vermeyecektir.

Türk gençliğinin inanç, bilgi, beceri ve üstün donanımıyla üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur.

Bu düşüncelerle, vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna kurtuluş mücadelesinin başladığı bu çok anlamlı günün yıl dönümünde, sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, millî mücadele döneminin tüm kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.