banner388
banner390
banner410
banner408

Erhan Usta'dan Yargı Reformu

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yargı reformu ile ilgili farklı bir açıklama da Bağımsız Milletvekili olan Erhan Usta'dan geldi.

banner269

Erhan Usta'dan Yargı Reformu

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yargı reformu ile ilgili farklı bir açıklama da Bağımsız Milletvekili olan Erhan Usta'dan geldi.

02 Haziran 2019 Pazar 14:33
Erhan Usta'dan Yargı Reformu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı yargı reformu ile ilgili bir açıklama da Erhan Usta'dan geldi. Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, son günlerde konuşulan yargı reformuna farklı bir bakış açısıyla yorumladı. Usta’nın sosyal medya aracılığıyla  şunları dile getirdi:

“Adalet ve hukuki öngörülebilirlik gelişmiş ve sağlıklı bir toplumun vazgeçilmez unsurudur. Ancak son yıllarda ülkemizde yaşanan gelişmeler ve bunlara verilen kararlar sebebiyle milletimizin hukuka inancı kalmamıştır.

Bu yüzden açıklanan yargı reformundaki güzellemelerden önce değiştirmemiz gereken bir "zihniyet" söz konusudur. Milletimizin hukuka inancını yeniden kazanması için en önce devletin icrai gücünü taşıyan makamların hukukun üstünlüğünü kabul edip, bağımsız mahkemelerce verilen kararları hükümsüz kılacak şekilde davranmaması gereklidir. Ayrıca hukukun üstlüğü, yargı erklerinin birbirleri üzerinde üstünlük kurması anlamına gelmemektedir. Yargı erklerinin her birinin (savcı, hakim, avukat) misyonu farklıdır ve adaletin sağlanmasında rolü eşittir. Bu unsurlardan birinin işlevsizleşmesi durumunda hukuktan söz edilemeyecektir. Bu nedenle bir savcıya iddiasını ispat için  ne kadar özgürlük tanınıyorsa,  avukata da savunması için o kadar özgürlük tanınmalıdır. Yine aynı şekilde hakimlerin tarafsızlığını etkileyecek şekildeki tüm baskılar bertaraf edilmelidir. Tüm bunlar gerçekleştiğinde teknik konular dışında yargının reforma ihtiyacı kalmayacaktır.” 

Anahtar Kelimeler:
Erhan UstaYARGI REFORMU
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunlu 2019-06-02 14:46:48

Erhan bey sizi artik dinleyen yok. Emekli olup kosenize cekilin. Siz halkin gozundende gonlundende dustunuz artik. Sen yapacagin en buyuk ihaneti yaptin samsun halkina.

Avatar
Hasan 2019-06-02 16:54:13

Pardon biri biseymi dedi.... Kusura bakmayın vekilim kimse kaale almıyor artık sizi...

Avatar
Murat 2019-06-02 17:03:57

Sen oylari bölün akp nin adayini samsunda kazandirdin. Mustafa demiri sen başkan yaptin. Aday olmadin iyi partiden israrlara rağmen sonuç ortada. Şimdi bos yapiyorsun oysa eyt ile kahraman okacaktin...

Avatar
Havzalı 2019-06-02 18:22:39

Sayın vekilim sizi çok sevmişdik. Ama siz Samsuna ihanet etdiniz. Yazık ettiniz. Size yakışmadı.

Avatar
ALPER 2019-06-02 19:23:44

SAMSUNA İHANET ETTİN

Avatar
Samsunlu 2019-06-02 19:47:52

Erhan usta açıklama yapma gören çok çalışıp çok bilmiş zanneder seni bir samsunlu olarak Samsun'a en büyük ihaneti sende gördü sayende adalet ararken adaletsizlere göz kulak oldun şimdi hangi yüzle yargı açıklaması yapıyorsun

Avatar
Alp 2019-06-02 18:09:23

Bahçeli nin sattığı dava arkadaşı olur kendisi

Avatar
samsunlu 2019-06-03 12:58:15

utanmaz adam sus ta bizi günaha sokma yağdanlık..........