banner388

Erhan Usta'dan CHP'li Bozkurt'a Tepki

Söylediği “Evet çıkarsa denize dökeriz” söylemiyle tepki çeken CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’a bir eleştiride Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’dan geldi.

Erhan Usta'dan CHP'li Bozkurt'a Tepki

Söylediği “Evet çıkarsa denize dökeriz” söylemiyle tepki çeken CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’a bir eleştiride Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’dan geldi.

06 Nisan 2017 Perşembe 14:47
Erhan Usta'dan CHP'li Bozkurt'a Tepki

Samsun Haber - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un “Evet çıkarsa denize dökeriz” sözlerinin son derece yanlış ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

Alparslan Türkeş’in ölüm yılı etkinlikleri kapsamında Samsun Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından hazırlanan fotoğraf sergisine katılan MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, referandum süreci, Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan olaylar ve CHP’li vekilin tepki çeken ifadeleri hakkında önemli noktalara değindi.


“ ‘Denizde dökeriz’ ifadesi son derece yanlıştır, kabul edilemez”
 

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un açıklamalarının kabul edilir bir tarafı olmadığını vurgulayan MHP’li Erhan Usta, “Biz bu konularda kutuplaşmadan yana değiliz. Vatandaşlara işi anlatmamız lazım. Sloganlarla işi abartarak, ‘bunun sonucu buraya gidecek, bunun sonucu şuraya gidecek’ türü açıklamalar doğru değil. CHP’li o milletvekilinin ‘Denize dökeriz’ ifadesi son derece yanlış bir ifadedir. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Ama bunun üzerinden de işi sürekli gündemde tutarak siyaset yapmak da doğru değil. Bu tür ifadelerden herkesin kaçınması lazım. Hoşgörü, birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci Türkiye’nin atlatması lazım” dedi.


“Referandumdan ‘evet’ çıkacağı konusunda hiçbir endişem yok”

Referandumdan ‘evet’ yönünde bir karar çıkacağını umduğunu ifade eden Erhan Usta, “Referandum süreciyle ilgili olarak artık son kulvara geldik. Herkes çalışmalarını yapıyor. Biz hep şunu söylüyoruz: Ortada büyük bir bilgi kirliliği var. Bu bilgi kirliliğinin giderilmesi lazım. Biz milletimizin ferasetine güveniyoruz. Toplantılar yapıyoruz. Sabahtan akşama kadar sürekli çalışıyoruz. Bu toplantılarda daha çok milletimizi bilgilendirmeye yönelik hareket ediyoruz. Milletimiz en doğru kararı verecektir. Kararın ‘evet’ yönünde çıkacağı konusunda hiçbir endişem yok. Ancak sonuç ne olursa olsun, vatandaşlarımız hangi tercihte bulunursa bulunsun, herkes bizim vatandaşımızdır. Bu milletin şerefli bir üyesidir. Birlik ve beraberliğe bu kadar çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde referandum sonucunun birlik ve beraberliğimizi bozacak bir etki oluşturmaması lazım. Bun birlik ve beraberliğimizi geliştirecek bir etki de oluşturacağını düşünüyorum” diye konuştu.


“İdlib’de insanlık dışı kimyasal gaz kullanıldı”

İdlib’de yaşanan olayları “İnsanlık dışı” olarak değerlendiren Usta, şunları söyledi: “İdlib’deki durum hiçbir şekilde kabul edilemez. İdlib’de insanlık dışı kimyasal gaz kullanılması sonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerde çoğu da çocuklardan oluşuyor. Bu ilk değil. Dünya sessiz ve seyirci kalıyor. Oradakiler, her şeyden önce insan. Tabii ki de Müslümanlar, dindaşlarımız ve mazlum insanlara yüzlerce defa bu şekilde gaz kullanımı söz konusu oldu. Dünyanın seyirci olması yüzünden Türkiye güçlü olmalı. Biz, hakikaten etrafımızda adalet istiyorsak, Türkiye’yi daha güçlü kılmamız gerekiyor. Bütün gayretlerimiz de Türkiye’nin daha güçlü olması içindir.”
MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in fotoğraf sergisi 1 gün boyunca İlkadım ilçesi Gazi Caddesi girişinde açık kalacak.

Son Güncelleme: 06.04.2017 17:13
Anahtar Kelimeler:
Samsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.