banner388

Erdoğan’ın Onayı Bekleniyor

Anayasa değişiklik teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderildi

Erdoğan’ın Onayı Bekleniyor

Anayasa değişiklik teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderildi

05 Şubat 2017 Pazar 15:47
Erdoğan’ın Onayı Bekleniyor

Tekili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın incelemesi için önünde 2 haftalık süre var. Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, teklife onay verdiği andan itibaren Resmi Gazete’de yayınlanması bekleniyor. Onayın Resmi Gazete’de yer almasının ardından referandum süreci de resmiyet kazanmış olacak: Anayasal düzene göre kararın resmi gazetede yer almasını takip eden 60 günü izleyen ilk Pazar sandık günü olmuş olacak

Yapılacak olan değişiklikle beraber Cumhurbaşknaı bundan sonra yürütme yetkisini de kullanacak. Cumhurbaşkanı partili cumhurbaşkanı halini almış olacak. 18

Cumhurbaşkanı yardımcılarını ve bakanlarını kendisi atayabilecek. Bunun dışında, OHAL ilan etme, Meclis seçimlerini yenileme, kararname çıkarma yetkilerine sahip olacak.

Ayrıca Milletvekili sayısı ise 600’e çıkacak. 18 yaşını dolduranlar da milletvekili seçilebilecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi 5 yılda bir milletvekili seçimleri ile birlikte yapılacak. Meclis Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve Başbakanları, 400 milletvekilliğinin oyu ile Yüce Divan’a gönderebilecek.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yapısı da değiştirilecek. Anayasa Mahkemesinin üye sayısı 17 den 15 indirilecek. Askeri mahkemeler kaldırılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.