banner388

Erdoğan’dan belediye başkanlarına mesaj: Dokunulmaz değiller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulunarak "Belediye başkanlarının dokunulmazlıkları yok. Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. Bir şey yakalanırsa, gerekli müdahale elbette yapılır" dedi.

Erdoğan’dan belediye başkanlarına mesaj: Dokunulmaz değiller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulunarak "Belediye başkanlarının dokunulmazlıkları yok. Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. Bir şey yakalanırsa, gerekli müdahale elbette yapılır" dedi.

02 Kasım 2017 Perşembe 09:19
Erdoğan’dan belediye başkanlarına mesaj: Dokunulmaz değiller

Samsun haber - Azerbaycan’da Bakü-Tiflis- Kars Demiryolu açılışı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecileri sorularını yanıtladı.

BÜROKRASİYE EL ATILACAK MI?

Bir gazetecinin "AK Parti Genel Başkanı olarak, teşkilattaki metal yorgunluğu gerekçesiyle bazı değişiklikler yaptınız. Bürokraside de adım atmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bürokrasiye dediğiniz türden bir çekidüzen verebilmek, 657 ile bağlantılı. Bu 657 var olduğu sürece, siz bürokraside arzu edilen türden köklü düzenlemeler yapamazsınız. Sadece birini bir yerden alır, başka bir yere koyabilirsiniz. Gerçek manada bir düzenleme, 657’nin tepeden tırnağa değiştirilmesiyle mümkün olabilir. O da Anayasa değişikliği yapabilecek güçte olmakla mümkündür. Temenni ederim ki parlamentoda Anayasa değişikliğini yapacak güce sahip oluruz, bu yönde gerekli adımları atabiliriz" dedi.

İSTİFALARI İSTENECEK Mİ?

"Başka belediye başkanlarının da istifalarının istenilebileceği iddia ediliyor" sorusu üzerine ise Erdoğan, "AK Parti olarak 2019 Mart’ına nasıl hazırlanacağımızı planlıyoruz. Attığımız adımlar, bu plan çerçevesinde değerlendirilmeli. Diğer siyasi partiler, onların belediye başkanları, benim sorunum değil. Bir sıkıntı görmüyor, bu şekilde devam etmeyi düşünüyor olabilirler. Ama bu sorunlu belediyelere, hukuki anlamda, yargı anlamında herhangi bir müdahale olmayacağı anlamına da gelmez. Neticede hiçbir belediye başkanı layüsel (Bir kayda tabi olmayıp başına buyruk hareket etme durumu-Editörün notu) değildir. Milletvekillerinde dokunulmazlık vardı, bu nedenle layüsel oldukları havasındaydılar. Ama dokunulmazlık kalkınca hesaplar sorulmaya başlandı. Bu defa da “Niçin?” demeye başladılar. Oysa dokunulmazlığın kaldırılmasını kendileri istemişti. Belediye başkanları için zaten dokunulmazlık yok. Ben de belediye başkanlığı yaptım, 4.5 yıl sonra okuduğum şiirden dolayı içeri aldılar, yargıladılar. Öyle veya böyle, içeri girdik. Şu anda da bazı belediyelerin sorunlu olduğuna dair birçok şey geliyor kulağımıza. O tür sorunlu belediyelerle ilgili olarak, ilgili partiler problemi kendileri çözmek isterlerse zaten gereğini yaparlar. Aksi takdirde İçişleri Bakanlığı’mızın Mülkiye müfettişleri devreye girmek durumunda kalabilir. Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. Bir şey yakalanırsa, gerekli müdahale elbette yapılır" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 02.11.2017 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nihan 2017-11-03 02:25:39

Dokunulsun vatandaşların haklarını koruyup kollamayanlara dokunulsunki
bu kadar başıboşluk olmasın.Atakum adnan menderes bulvarındaki rezaleti
görmeyenler mahkeme kararını hiçe sayanlar hesabını versinler