banner388
banner390
banner410
banner408

Erdoğan: ‘Türkiye 1991 yılından beri koalisyonlar olmadan yönetilseydi…’

Samsun’da halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye 1991 yılından beri koalisyonlar olmadan yönetilseydi kişi başına düşen milli gelir, 11 bin dolar değil 22 bin dolar olurdu. İşte bunu bu yüzden kaybettik.” dedi.

banner269

Erdoğan: ‘Türkiye 1991 yılından beri koalisyonlar olmadan yönetilseydi…’

Samsun’da halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye 1991 yılından beri koalisyonlar olmadan yönetilseydi kişi başına düşen milli gelir, 11 bin dolar değil 22 bin dolar olurdu. İşte bunu bu yüzden kaybettik.” dedi.

28 Mart 2017 Salı 18:19
Erdoğan: ‘Türkiye 1991 yılından beri koalisyonlar olmadan yönetilseydi…’

Samsun Haber - Toplu açılış töreni için Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanında Samsunlulara seslendi.

Meydanı dolduran Samsunlulara seslenen Erdoğan, bugün İstanbul Sarıyer’de uğradığı ‘Hayır’ çadırında neler yaşadığını şu sözlerle anlattı: “18 maddelik anayasa maddesi için 180 yalan madde uyduranlara bakmayın. Bu sabah Samsun’a gelirken İstanbul’da evet çadırının kurulduğu bir yere uğradım. Kendi semtimde. Yanında da hayır çadırı var. Birde oraya uğradım. Hayır çadırındakilere ‘Niçin hayır diyorsunuz, bana söyler misiniz?’ dedim. ‘Biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz’ dediler. ‘Şuanda çağdaş bir Türkiye yok mu? Neyiniz eksik. Yollarınız, okullarınız, köprüleriniz yok mu?’ dedim. 14 sene önce bunlar var mıydı? Söylediği lafa bakın, ‘Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne niye o ismi koydunuz’. Dedim ki, ‘Çok ayıp, Yavuz Sultan Selim Han, padişah olduğu zaman Osmanlı’nın toprağı 18 milyon kilometre kare. Böyle bir devleti aliyeyi Osmaniye’nin başında olan sultanın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir? Ama olaya bakış mezhepçilik. ‘Siz alevilerle Sünnileri ayırıyorsunuz’ dediler. Kardeşlerim biz bu ülkede alevi sünni ayrımı yapmadık. Eğer böyle bir ayrım varsa, Kılıçdaroğlu’nun kendisi alevi ve bir siyasi partinin başında. Neyi eksik? Ben Dersim katliamını lanetledim ama o lanetleyemedi. Niye? Lanetlediği zaman bir yerlere dokunacak”

"KOALİSYONLAR OLMASAYDI, KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİR 22 BİN DOLAR OLACAKTI"

16 Nisan’ın Türkiye için yeni bir başlangıcın adı olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde çok partili hayata geçtiğimiz günden bugüne 48 hükümet kuruldu. Soruyorum sizlere; ömrü 16 ay olan hükümetlerin ülkemize kalıcı eser bırakması mümkün mü? Öyle zamanlar oldu ki 25 günde hükümet kuruldu. Öyle zaman oldu ki arkasında partisi yok, 24 saatte hükümet kuruldu. Yeni sistemde bunlar olmayacak. Cumhurbaşkanı ve Meclis aynı gün seçilecek. Hükümetimiz sandıkta kurulduğu için koalisyon sıkıntısını artık yaşamayacağız. Hükümet, Parlamentodaki milletvekilleriyle kavgalı olmayacak. Gerekli gereksiz seçim taleplerinin önü kapanacak. Kılıçdaroğlu ne diyor? Bu cumhurbaşkanı muhtarları görevinden alır. Cumhurbaşkanı, muhtarları görevinden alamaz. Benim BM'de yaptığım konuşmayı, 'Muhtarlara konuşur gibi konuştu' diye eleştiriyor. Sen oranın adresini bilmiyorsunuz. Tabi Sincan'da bir muhtarımız söyledi: Sen bizi küçümsedin dedi. Tayyip Erdoğan şu ana kadar 16 bin muhtarı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. Türkiye 1991 yılından beri koalisyonlar olmadan yönetilseydi kişi başına düşen milli gelir, 11 bin dolar değil 22 bin dolar olurdu. İşte bunu bu yüzden kaybettik. Yeni sistemde bunlar olmayacak, daha hızlı yürüyeceğiz. Öyle bir yalan cephesi var ki 14 yıllık başarımızı bile gölgelemeye çalışıyor. Adeta sessiz bir devrim gerçekleştiren Türkiye'yi benim milletim biliyorum” diye konuştu.

Gökhan İÇKİLLİ

Son Güncelleme: 29.03.2017 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.