banner388

Erdoğan Tok'tan Hollanda'ya Sert Tepki

Hollanda'nın demokrasi dışı eylemine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, sert tepki gösterdi.

Erdoğan Tok'tan Hollanda'ya Sert Tepki

Hollanda'nın demokrasi dışı eylemine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, sert tepki gösterdi.

12 Mart 2017 Pazar 18:00
Erdoğan Tok'tan Hollanda'ya Sert Tepki

Samsun Haber - Hollanda tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk konsolosluğuna girişine izin verilmemesi üzerine açıklama yapan Başkan Tok, "Hızla büyüyen ve demokrasi adına büyük adımlar atan Türkiye, referandum yolunda sadece içeride değil dışarıda da engellenmeye çalışılıyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa Değişikliği referandumu yaklaştıkça korkuları artan Avrupa ülkeleri bir bir korkularını gün yüzüne çıkarmaya başladı" dedi.

"Avrupa’nın 16 Nisan korkusu"

Hollanda’da bulunan Türk konsolosluğuna girişine izin verilmeyen Bakan Kaya'ya gösterilen yaklaşımın aslında tüm Türk vatandaşlara gösterilmiş bir yanlış tutum anlamına geldiğini belirten Başkan Tok, "Sözde demokrasinin beşiği Avrupa’nın Bakanımıza uyguladığı tutum kabul edilebilir bir tutum olamaz. Her fırsatta insan hakları ve eşitlikten dem vuran Avrupa ülkelerinin bir bir gerçek yüzlerini gösteriyor olması demokrasi yolunda ne kadar doğru adımlar attığımızın en önemli kanıtlarından olmakta" diye konuştu.

"Demokrasi dersini yine Türk vatandaşları veriyor"

Başkan Tok, sözlerine şöyle devam etti:
"Yaşanılan bu anlamsız kışkırtma karşısında yurt içinde ve yurt dışında aklı selim ve hiçbir provokasyona pirim vermeden tepkisini gösteren vatandaşlarımız bir anlamda Hollanda ve bütün dünyaya demokrasi dersi vermeye devam ediyor. Hollanda polisinin zaman zaman haddini aşan müdahalelerinde dahi serinkanlılıktan vazgeçmeyen Türk vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Uluslararası yasalarda hiçbir yeri olmayan ve tamamen Hollanda’nın iç siyasetinin bir ayıbı olan bu tutumu şiddetle kınıyorum."

Son Güncelleme: 12.03.2017 18:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.