banner388
banner390
banner410
banner408

Erdoğan Tok, Referandum Aşamasında STK’ların Önemli Olduğunu Söyledi

Erdoğan Tok, yaklaşan referandum oylamasında sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının ve sergileyecekleri uygulamaların referandum aşamasında önemli rol oynadığını belirtti

banner269

Erdoğan Tok, Referandum Aşamasında STK’ların Önemli Olduğunu Söyledi

Erdoğan Tok, yaklaşan referandum oylamasında sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının ve sergileyecekleri uygulamaların referandum aşamasında önemli rol oynadığını belirtti

19 Şubat 2017 Pazar 18:15
Erdoğan Tok, Referandum Aşamasında STK’ların Önemli Olduğunu Söyledi

STK ve derneklerin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini söyledi

Türkiye’nin istikrarı ve geleceği açısından STK’lara düşen önemli görevlerden bahseden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, bu gibi kuruluşların birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmesine vurgu yaptı. Samsun için hareket eden tüm hemşehri derneklerinin yanında olduğunu söyleyen Erdoğan Tok, ilçeye yapılması düşünülen projelerden de bahsetti.

Erdoğan Tok, "Türkiye'nin en büyük gençlik merkezi, Derebahçe Sosyal Tesisleri, Karadeniz'in en büyük camii ve külliyesi, Ihlamur Cafe ve Restaurant, ahşaptan yapılan Kültür ve Medeniyet Yolu tamamlanan ve bitmekte olan dev projelerimiz arasındadır. Yeni Belediye Hizmet Binası, Yerinde Dönüşüm (Kentsel) Projesi, Unkapanı Kültür Merkezi ve Derebahçe Yaşam Parkuru projeleri startı verilecek hizmetlerimizdir. Belediye olarak halkımıza söz verdiğimiz projelerimizi yerine getirmenin çabası ve gayreti içerisindeyiz" dedi.

STK’ların önemine değindi

Güçlü bir Türkiye için kalıcı istikrarın önemine dikkat çeken Erdoğan Tok, istikrar ve sağlam bir gelecek için STK’ların önemine vurgu yaparak, bu anlamda yapılacak çalışmaların Türkiye açısından önemli olduğunu söyledi. Ülkenin getirilmesi planlanan yeni sistemle daha da güçlü bir hale geleceğini anlatan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Ülkemizin güçlenmesi ve dünya siyasetinde aktör olması küresel güçleri endişelendirdi. Anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili yapılacak 16 Nisan referandumu öncesi egemen güçlerin tepkisi doğru yolda olduğumuzun göstergesidir" diye konuştu.

Koalisyonların huzursuzluk yarattığına değinerek Cumhurbaşkanlıı sistemini gerekliliğini anlattı

Türkiye’nin daha güçlü bir ülke konumuna gelebilmesi adına cumhurbaşkanlığı sisteminin gerekliliğine vurgu değinen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, koalisyon hükümetlerinde her defasında huzursuzluklar yaşandığına dikkat çekerek, ‘’Parlamenter sistemde 5-6 ay süren hükümetler bile var. Böyle bir ortamda istikrar beklemek de hayalcilik olur. Cumhurbaşkanlığı sisteminde yetki 5 yıl için isteniyor. Referandumda 'evet' çıkarsa bundan böyle 5 yılda bir seçimler yapılacak. Cumhurbaşkanının icraatı beğenilmiyorsa halk tarafından değiştirilecek. Beğeniyorsa 5 yıl daha cumhurbaşkanına yetki verilecek ama bu da ancak 10 yıl sürecek.

CHP, 'padişahlık sistemi' geleceğini ileri sürüyor ve böyle propaganda yapıyor. Oysa 5 yıl için yetki istenirken, CHP’nin iddiasının aksine cumhurbaşkanına yeni sorumluluklar yükleniyor. Süleyman Demirel, 30 yıl ülkenin kaderine hükmetti. Yeni sistemde ise en fazla 10 yıl için yetki isteniyor. Yeni sistemde beğenirsen bir beş yıl daha. 'Tek adamlık', diye bir şey yok. MHP'de bu süreçte ülkeye destek vermiştir. Mesele parti değil, memleket meselesi. CHP'nin tavrını anlayabiliyoruz. Çünkü iktidar onlar için artık bu sistemde hayal olmuştur. Muhalefetin dediği gibi padişahlık yok" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 19.02.2017 18:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.