banner388

Erdoğan Tok Cami İnşaatı Çalışmaları İçin Sivas'ta

Erdoğan Tok Yeni İnşa Edilecek Cami Ve Külliye Projesi İçin Sivas'a Gitti

Erdoğan Tok Cami İnşaatı Çalışmaları İçin Sivas'ta

Erdoğan Tok Yeni İnşa Edilecek Cami Ve Külliye Projesi İçin Sivas'a Gitti

04 Mayıs 2016 Çarşamba 17:48
Erdoğan Tok Cami İnşaatı Çalışmaları İçin Sivas'ta

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Baruthane Mahallesi Ihlamur Caddesi üzerinde, Selçuklu mimarisi ile yapılacak Cami ve Külliye Projesi için taş işçiliği ile önde gelen Sivas’ın tarihi cami ve medreselerini ziyaret etti.
Selçukluların cami, medrese ve külliye gibi sayılamayacak kadar birçok eser bıraktığı Sivas’ta tarihi cami, külliye ve medreseleri gezintide bulunan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 6.5 dönüm üstüne yapılmış olan özelliği bakımından da Türkiye’ye örnek olacak Cami ve Külliye Projesi’ni Samsun’a kazandıracakları ifadesine yer verdi. Tok, Sivas'ta bulunan ve en güzel taş işçiliği eserlerinden biri olan Şifaiye Medresesi ve Buruciye Medresesi'ndeki taş örneklerini yakından gözlemleyerek fikir alışverişinde bulundu.

TOK : SİVAS TARİHİ AÇIDAN ÇOK KIYMETLİ

Kültürel hayatın canlılığı nedeni ile Selçuklular döneminde;  medreseler, camiler, türbeler; Osmanlıların son dönemlerinde ticari hayatın canlılığından ötürü han, kervansaray, imaretler ve bayındırlık hizmetlerinin yoğun olması ile dikkatleri üzerine toplayan Sivas’ta tarihi cami, külliye ve medreselerde inceleme yapan Başkan Tok, “İlçemize kazandırdığımız ve Türkiye’ye örnek olacak olan Cami Külliye Projemiz için taş işçiliği ile öne çıkan Sivas’ta tarihi cami ve medreselerde incelemeler yaparak ziyaretimizi gerçekleştirdik. Projemizin başlanıcında söz verdiğimiz gibi tamamen Selçuklu mimarisine uygun kesme taş ve ahşaptan inşa edeceğimiz Cami ve Külliyemiz için ülkemizin dört bir yanını gezerek incelemeler yapıyoruz. Sivas şehrimizde bulunan ve en güzel taş işçiliğinin eserlerinden olan Şifaiye Medresesi ve Buruciye Medresesi'ndeki taş örneklerini yakından inceleyerek fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca Selçukluların sayısız medrese, cami gibi eser bıraktığı Sivas’ta bir çok tarihi mekanı da gezerek tarihimizi tekrar hatırlama fırsatı bulduk” dedi.
Şifaiye Medresesi'nin içinde bulunmakta olan Selçuklu Hükümdarı İzzettin Keykavus'un türbesini ve İhramcızâde Hacı İsmail Hakkı Efendi’nin kabrini daha sonrasında Başkan Tok ziyaretinde bulundu.

Son Güncelleme: 11.06.2016 17:37
Anahtar Kelimeler:
SivasProjeKülliyeCami
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.