banner388

Erdoğan Çakmak: Şiddete acil çözüm istiyoruz

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, "Sağlıkta şiddete acil çözüm istiyoruz" dedi.

Erdoğan Çakmak: Şiddete acil çözüm istiyoruz

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, "Sağlıkta şiddete acil çözüm istiyoruz" dedi.

28 Ağustos 2018 Salı 15:44
Erdoğan Çakmak: Şiddete acil çözüm istiyoruz

Samsun haber - Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak sağlıkta şiddet konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 


Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak yaptığı açıklamada, "Sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Her gün memleketin her bir yerinden sağlık çalışanlarının darp edildiği haberlerini alıyoruz, televizyonlarda hastanelerde yaşanan saldırıları dehşete düşerek izliyoruz" dedi.


Başkan Çakmak, "Devletin verdiği görevle, milleti hizmet veren şifa dağıtan sağlık çalışanlarımız ambulanslarda, aile hekimliklerinde, acillerde, polikliniklerde şiddete uğruyorlar. Tehdit edilip, darp ediliyorlar.  Bu vahşetlerden biride ne yazık ki Eğitim Araştırma Hastanemizde yaşanmıştır. Bir hemşire arkadaşımız hasta yakını tarafından darp edilmiştir. hemşire arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz" diye konuştu.

Başkan Çakmak açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"Sağlıkta şiddetin tırmanarak devam etmesinde en büyük neden etkin ve caydırıcı tedbirlerin bir türlü alınmamasıdır.  Tutuklu yargılama kağıt üstünde kaldıkça, şiddet uygulayan elini kolunu sallaya sallaya gezdikçe çözüm olmaz. Caydırıcı cezalar gelmedikçe saldırılar durmaz.  Hatırlarsanız ilimizde  doktora uçan tekme atarak burnunu kıranları savcı serbest bırakmıştı. Ancak kamuoyunda infial olunca Valinin talimatıyla tekrar gözaltına alınıp tutuklanmışlardı. 


Böyle sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanamaz. Hastanede doktora, sağlık çalışanına saldıran herkes sonunun hapis olacağını idrakine varmalıdır. Devletin ceza sistemi ve bunu uygulayanlar, bunu hissettirmelidir.  Sağlık camiası da idarecisinden, sivil toplum örgütlerine kadar bu menfur saldırılar karşısında kenetlenmelidir. Özellikle yönetim şiddet olaylarına karşı ekstra önlemler almalı, bunun yanı sıra hukuki süreçte çalışanların yanında olmalıdır. Biz Türk Sağlık-Sen olarak şiddete uğrayan arkadaşlarımıza her türlü yardımda bulunacağız. Onların yayında olacağız.

Sağlık şiddet konusunda da bu tarz bir çözüm arayışının faydalı olacağına inanıyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarına uygulanana şiddettin en aza indirmesi için yapılması gereken acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçmesini istiyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HAMİT AKSAKAL 2018-08-28 15:48:51

Sayın Erdoğan bey şiddetin her türlüsüne nalet olsun,

Avatar
Huzur 2018-08-28 15:59:59

İki gün önce araştırma hastanesinde iki personel kavga ettiler çalışanlardan biri yaralanarak personel güvenlik şefi yoğun bakıma alındı, önce evin içi düzeltimeliki dışarıdan gelenlere örnek olunsun,

Misafir Avatar
Orhan ölmez 2018-08-29 00:03:37 @Huzur

Bin yılda olan birşey örnek vermişsin.evin dışındakiler hergün yaşanıyor...saçma sapan konuyu kaydırma.

Beğenmedim! (0)