banner388

Erdoğan belediyeler için talimat verdi! Samsunhaber.com sahaya çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesinde AK Partili belediyelerin icraat karnesinin çıkarılmasını istedi. Daha önce de belediye başkanları ve milletvekillerini sert bir dille uyaran Erdoğan'ın bu hamlesi sonrasında gözler Samsun'daki belediye başkanlarına çevrildi. Belediyelerin icraatları ve ilçelerdeki vatandaşların sorunları ise Mehmet Yazıcı ile "Yerel Seçime Doğru" programında gündeme geliyor.

Erdoğan belediyeler için talimat verdi! Samsunhaber.com sahaya çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesinde AK Partili belediyelerin icraat karnesinin çıkarılmasını istedi. Daha önce de belediye başkanları ve milletvekillerini sert bir dille uyaran Erdoğan'ın bu hamlesi sonrasında gözler Samsun'daki belediye başkanlarına çevrildi. Belediyelerin icraatları ve ilçelerdeki vatandaşların sorunları ise Mehmet Yazıcı ile "Yerel Seçime Doğru" programında gündeme geliyor.

15 Temmuz 2018 Pazar 11:56
Erdoğan belediyeler için talimat verdi! Samsunhaber.com sahaya çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili 884 AK Partili belediyenin “icraat” karnesinin çıkarılmasını istedi. İcraat kararnamesinde 5 kriter dikkate alınacak ve yerel seçimler öncesinde belediye başkanlarının kaderi belli olacak.

AK Parti’de Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için takvim, sonbaharda başlayacak. Mevcut 884 belediyenin yan ısıra tüm Türkiye genelinde bu sayıyı daha da artırmayı hedefleyen AK Parti’de yerel seçim çalışmaları da başladı.

ADAY BELİRLEMEDE 5 KRİTER

İlk olarak 24 Haziran sonuçlarına göre kazanılan ve kaybedilen yerler dikkate alınarak yerel seçim stratejisi ortaya konulacak. Bu çerçevede sahadan gelen raporlar doğrultusunda belediye başkan adaylarının sonbahardan itibaren netleştirilmesi bekleniyor. Adaylar belirlenirken ilk olarak icraat karnelerine bakılacak. Buna göre, mevcut başkanların icraatları, halkın memnuniyet oranı, projelerin beklentileri ne kadar karşıladığı, başkanların vatandaşa yakınlığı ve şikayetler belirlenecek. Teşkilat, sahadan gelen bilgileri raporlaştırarak il ve bölge düzeyinde aday adayları belirlenecek. Genel Merkez ile Yerel Yönetim Politikaları Kurulu ise AK Parti için kritik önem taşıyan illere özel çalışma yapacak.

SAMSUNHABER.COM YAKIN TAKİPTE

Samsunhaber.com ekibi, yerel seçimler öncesinde ilçe ilçe gezerek belediyelerin icraatlarını yerinde inceleyerek vatandaşların sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı ile "Yerel Seçime Doğru" programında ise icraat raporları ve vatandaşların sorunları ekrana taşınıyor.

BELEDİYE BAŞKANLARINA SERT UYARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha öncede AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda belediye başkanları ve milletvekillerini sert bir dille uyarmış, vatandaşların seçimden seçime hatırlanmasına tepki göstermişti. Bu açıklamalar sonrasında ise gözler Samsun'daki belediyelere çevrilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
isimsiz 2018-07-15 12:24:30

Bir kere olsun gelip hal hatır sorduklarını görmedim ilkadım belediyesinde ismini vermek istemediğim yüksek mevkide biri 4 sene önce o koltuğa gelip trilyonluk nasıl oldu ? Hep Kendi adamlarını işe sokuyolar araştırılsın lütfen

Misafir Avatar
Vatanperver 2018-07-15 12:45:45 @isimsiz

Şimdi imar rantı diye bir şey var, vatandaşı istimlak et 2. Derece sit alanı diye sonra imar ver alsana imar rantı , ama sayın başkan Erdoğan hepsinin ifadesini şamarlayarak alacak bundan eminim . Örnekleri çok..,

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
yalçın kılıç 2018-07-15 12:32:53 @isimsiz

evet bu ilkadım belediyesinde çok fena işler dönüyör, birileri bir anda zengin olabiliyor, birilerinin akrabaları bir anda belediye de işe başlıyor.. sırf particilik yüzünden maaş alan ama hiç bir iş yaptırılmayan adamlar var. adamın günahı ne adam mhp zamanında kadroya girmiş mühendis..neymiş görüşlerine tersmiş. daha neler neler

Beğenmedim! (1)
Avatar
Orhan ölmez 2018-07-15 14:06:34

İlk adım belediyesi...vasıfsız yüzsüz insanlar topluluğu ...hele bi de sağlık işleri müdürü var.görseniz sanki basbakan 1.40 boyuyla...

Avatar
Akif 2018-07-15 18:54:43

Ben necattin başkanın calismalarini mumla arar oldum adam çalışıyordu be catalarmutta bi hendek var 1 haftadır duruyor öyle gelen araba düşüyor içine

Avatar
Kemalettin 2018-07-16 07:29:26

İlkadimda üst mahlelerde sinek ilaçlaması neden yapılmıyor yollar yıkanmiyor temizlik hizmetleri zayıf park bahçe bakimi yok kaldırımlardaki otlar temizlenmiyor temizlik çevre ve park bahçe işleri çalışmıyor park yapmayla olmuyor buradaki çimler çiçekler ağaçlarım temizliği bakımı sulanması otlarının biçilmesi bu işlerin sorumluları bu işleri takip etmeli masa başında oturarak deyil sahada takip ederek olur yazık degilmi bedavamı yapiliyor sorumlularını göreve davet ediyorum .

Avatar
Abdullah 2018-07-15 15:42:13

Atakum da her yer 1+1 oldu. Coluk çocuğumuzu balkona çıkartamaz olduk. Hangisinde kimin oturduğu belli değil. Allah bunun vebalini bu dünyada da ahirette de sorsun inşAllah. Vesile olanlara hakkı mı helal etmiyorum.

Avatar
Suna arslantatar 2018-07-15 22:09:34

Defalarca belediyeye gittim bırakın görüşmeyi yanına girmeyi yüzünü bile görmedim kabul edilmedim sadece seçim zamanı ve açılışlarda halkın önüne çıkıyor ben elimden boşandım iki kızım var ne belediyeden nede yardım vakfından yardım alabildim her seferinde geleceğiz diyorlar günlerce evden çıkmadan bekliyorum geömiyorlar yarın tekrar vakfa ve belediyeye gideceğim ha birde liseyi okuyan kızımı sağlık güvencesinden çıkarmışlar mülteciler kadar vatanımızda değer görmüyoruz yardımcı olmuyorlar bundan sonra erdoğan toka asla oyum olmayacak yusuf ziya ise zaten ki birinden hiç yanına yaklaşamadık halkın içinde görmedik şimdi milletvekili en büyük hata lütfen birileri artık adil olsun yandaş kayırmasın halkının derdiyle ilgilensin

Avatar
ESNAF GAZİLER ESNAFI 2018-07-16 06:51:17

sayın zihni başkanım bu seyar satıcılar ne olacak samsun merkezi işgal altında..kaldırımlar ,köşe başları işgal edilmiş.. böyle bir şey olmaz.. saatane meydanı cumhuriyet caddesi meydan kenarları her yer işgal edilmiş..

Avatar
55 2018-07-16 10:01:49

seyyar simit satan simitçiler kontrol altına alınmalı ve mahlle sakinleri rahatsız edilmemeli büyük şehir zabıta daire başkanı ise bir an önce değişmeli bilginize ve zabıta müdürü ikiside ay dolsun biz maaşımızı alalım sokaklarda o kadar seyyar sorunu var çığ gibi büyümüş engelli yolu üzerine simit arabası konulmuş ve simitçilik nedir bilmeyen insanlar simit satmaya başlamış bu işe belediyenin el atması lazım işi ehil olan yapsın harici kişiler değil