banner388

Engellilere ''Mobil Tuvalet''

Samsun Belediyesi'nin yapımı tamamlanan mobil engelli tuvaleti Meydan'da engellilerin kullanımına sunuldu.

Engellilere ''Mobil Tuvalet''

Samsun Belediyesi'nin yapımı tamamlanan mobil engelli tuvaleti Meydan'da engellilerin kullanımına sunuldu.

02 Ağustos 2016 Salı 17:30
Engellilere ''Mobil Tuvalet''

Samsun'da özellikle açık alanlarda yapılan etkinliklerde eksikliği hissedilen tuvaletler için  Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm bularak mobil tuvaletleri yaptı. Samsun'un Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan demokrasi nöbetinin başlamış olduğu ilk günden bugüne meydanlara konulan mobil tuvaletin yanına bir de mobil engelli tuvaleti de yapıldı. Yaklaşık olarak 2 ay önce yapımı başlayan ve dün yapımı tamamlanan engelli tuvaletleri vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeleri için büyük oranda kolaylık sağlayacaktır.
Mobil Tuvaletin Samsun’da yerli mallar ile beraber üretilmiş olduğu belirten Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanı olan Mehmet Ekmekçi, “Engelliler için mobil tuvaletin yapılması 2 ay sürdü. Belediyeye ait olan eski bir otobüsün tadilatı yapılıp tuvalete çevirildi. Mobil tuvaletin 1 erkek, 1 kadın kabini bulunmakta. Mobil tuvaletin jeneratörü, hidroforu, temiz birde pis su deposu bulunmakta. Engelli olan vatandaşlarımıza gerektiği gibi dizayn edilen bu tuvaletler paslanmaz bir malzeme kullanılarak yapıldı.  Mobil engelli tuvaletleri Samsun'un genelinde düzenlenen konser, festival, miting gibi vb. etkinliklerde engelli olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için büyük bir kolaylık sağlayacaktır” dedi.

Son Güncelleme: 02.08.2016 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.