banner388

Engelli vatandaşlara su indirimi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'in daha önce açıkladığı engelli vatandaşlara su indirim kararı "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nde Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu'ndan geçti.

Engelli vatandaşlara su indirimi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'in daha önce açıkladığı engelli vatandaşlara su indirim kararı "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nde Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu'ndan geçti.

03 Aralık 2018 Pazartesi 23:41
Engelli vatandaşlara su indirimi

Samsun Haber-Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Kurulu toplandı. Büyükşehir Belediye Meclisi Salonunda gerçekleştirilen toplantıda SASKİ Genel Kurulu maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Maddeler arasında Samsunluları yakından ilgilendiren; konut ve iş yerlerinde yüzde 15, yüzde 40 ve üzeri seviyede engelli olan vatandaşlara yüzde 50 su indirim maddesi oy birliği ile kabul edildi. 

Yapılan su indirimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Turan Çakır, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı. Turan Çakır, engelli vatandaşlara yapılacak olan indirimin anlamlı bir günde kabul edilmesinin mutluluk getirdiğini ifade etti.

Yüzde 15 su indiriminin de Samsunlulara hayırlı olmasını dileyen Çakır, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nü kutladı. 

Komisyonda ayrıca; SASKİ 2019 yılı gelir ve gider bütçeleri; gider bütçesi 435 milyon TL, gelir bütçesi ise 435 milyon TL olarak öngörülen gündem maddesi de oy birliği ile meclisten geçti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sERDAR CEBECI ESNAFIM 2018-12-04 00:37:45

ÖNCELIKLE SAMSUN BUYUK SEHIR BELEDIYESINE TESEKKUR EDERIM VE BEN ILK ADIMDA IKAMET EDIYORUM ESNAFIM TERZI SERDAR OLARAK BIR VEYA IKI AILENIN SU FATURASINI KARSILAMAK ISTERIM HERKEZ BIR ENGELLI ADAYIDIRBENDEN YANA HELAL OLSUNN

Avatar
durmuş 2018-12-04 12:36:18

bu sadece haber ben bugün saskiye giddim benim evde 3 engelli kişi var raporlarını ve nüfüf kayıt örnekteki aderes ikametgah ve dilekçe ile birlikte giddim saskiye bana hiç bir şey belli değil ocakta gel diyerek dilekçemi almadılar

Avatar
Vatandaş 2018-12-04 11:13:25

HABER GÜZEL OLMUŞ DA BAŞVURUNUN NERELERE NASIL YAPILACAĞI DA BELİRTİLEYMİŞ DAHA GÜZEL OLACAKMIŞ

Avatar
2018-12-07 23:13:09

Engelliyim ♿ bu sevindirici bir haber

Avatar
mert 2019-01-16 00:13:34

Arkadaşlar haber doğru fakat uygulamada engellilerin tümünü kapsamıyor.

Abonelik kendi adına ise istenecek evraklar;
Abone Numarası,
Kimlik Fotokopisi,
Adres Kayıt Belgesi (ikametgah),
%40 ve üzeri Engelli Raporu (Aslı görülerek fotokopisi çekilecek),
Aylık Gelir Belgesi,
​Ücretli olarak çalışıyor ise Kurumundan/ işyerinden son aya ait maaş bordrosu, çalışmıyor ya da emekli ise SGK gelir beyanı,
Vergi Dairesinden mükellefiyetinin olup olmadığını gösteren belge; var ise bir önceki yıla ait gelir vergisi beyanı veya şirket hissedarı ise hisse oranına göre aylık kazanç tutarını gösteren belge,
18 yaşından küçükler için Nüfus kayıt örneği çıktısı,
SASKİ'ye gelemeyecek kadar engeli bulunan engelli vatandaşlarımızın işlemlerini yürütecek olan kişiye ait vasi belgesi,
- Abonelik kendi adına değil ise aşağıdaki evraklar ilave edilecektir:
Tapu (Kendi adına değil ise muvafakatname)
Kiracı ise kira kontratosu
DASK ( Zorunlu Deprem Sigortası)

Not: 2500 TL üzeri geliri olanları da kapsamıyor