banner388
banner390
banner410
banner408

Engelli vatandaşa kesilen ceza ile ilgili açıklama

Samsun'da yaşayan yüzde 81 engelli vatandaşa yoklama kaçağı olduğu gerekçesiyle kesilen ceza ile ilgili olarak kaymakamlıktan açıklama geldi.

banner269

Engelli vatandaşa kesilen ceza ile ilgili açıklama

Samsun'da yaşayan yüzde 81 engelli vatandaşa yoklama kaçağı olduğu gerekçesiyle kesilen ceza ile ilgili olarak kaymakamlıktan açıklama geldi.

01 Şubat 2018 Perşembe 16:22
Engelli vatandaşa kesilen ceza ile ilgili açıklama

Samsun'da yaşayan ve İskenderun nüfusuna kayıtlı yüzde 81 engelli Kazım Demir'e, yoklama kaçağı olduğu gerekçesiyle 11 bin 553 TL para cezası kesildi.

Duruma itiraz eden Demir'in yakınlarının açıklamaları üzerine İskenderun Kaymakamlığından konu ile ilgili olarak yazılı açıklama geldi. Açıklamada, Demir'e verilen para cezasının İskenderun Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulunun bugün aldığı karara göre iptal edildiği belirtildi. İskenderun Kaymakamlığından yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"İskenderun/Hatay nüfusuna kayıtlı olup Samsun'da ikamet etmekte olan Kazım Demir, yoklamasının tabi olduğu doğumunun ilk celp döneminin son genel sevk gününden sonra ve son celp döneminin son günü arasında yaptırmadığı ya da mazeretine ait belgeyi ilgili askerlik şubelerine yasal süresi içerisinde ibraz etmediğinden yoklama kaçağı fiilini işlediği anlaşılmıştır. Adı geçene 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 25'inci maddesi gereğince son yoklama işlemlerini yaptırması konusunda TRT aracılığı ile tebligat yapılması üzerine yükümlü Kazım Demir 3 Ekim 2017 tarihinde İlkadım Samsun Askerlik Şubesi Başkanlığına müracaat ettiği ve Askerlik Şubesi Başkanlığınca Samsun Gazi Devlet Hastanesine sevk edilmesine rağmen sağlık muayene işlemlerini sonuçlandırmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca yükümlü Kazım Demir, İskenderun Askerlik Şubesindeki şahsi dosyasında özürlü olduğuna dair herhangi bir bilgi ya da belge mevcut olmadığından 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 86/2 maddesi gereğince işlediği fiile uygun idari para cezası uygulandığı tespit edilmiştir. İskenderun Askerlik Şube Başkanlığının 1 Şubat 2018 tarih ve 1130 sayılı yazısında, yükümlü Kazım Demir'in ailesinin yaptığı itiraz neticesinde dosyasındaki belgeler ile MBS Bilgi Sistemi'ndeki durumunun incelendiği ve şahsın 17 Ocak 2018 tarihinde Samsun Gazi Devlet Hastanesinden Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nin D17F03+D32F02 maddeleri gereğince 'Askerliğe elverişli değildir' kararını içeren rapor aldığı, rapor bilgilerinin İlkadım Samsun Askerlik Şubesi Başkanlığınca 26 Ocak 2018 tarihinde MBS Bilgi Sistemi’ne işlendiği ancak söz konusu raporların İskenderun Askerlik Şubesi Başkanlığına henüz intikal ettirilmediği bildirilmiştir. Bu doğrultuda 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 86'ıncı maddesinin 2'inci fıkrası gereğince yükümlü Kazım Demir'e uygulanan idari para cezası, İskenderun Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulunun 1 Şubat 2918 tarihi ve 61 sayılı kararı ile iptal edilmiştir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fff 2018-02-02 01:40:12

parayı ver kurtul