banner388
banner390
banner410
banner408

Engelleri yıkan sporcu ve eğitimci

İşitme engelli Onur Kayıhan hikayesi ve başarı öyküsü ile dinleyenleri kendine hayran bırakıyor.

banner269

Engelleri yıkan sporcu ve eğitimci

İşitme engelli Onur Kayıhan hikayesi ve başarı öyküsü ile dinleyenleri kendine hayran bırakıyor.

11 Haziran 2017 Pazar 15:14
Engelleri yıkan sporcu ve eğitimci

Samsun Haber - Samsun 18-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına hazırlanıyor. Bu çerçevede oyunlar kadrosunda yer alan biri var ki hikayesiyle ön plana çıkıyor.

Onur Kayıhan, aslında o madalyaları olan bir sporcu fakat şimdilerde Samsun'da olimpiyat oyunları öncesi eğitmenlik göreviyle uğraşıyor. 

Henüz 3 aylıkken yanlış bir tedavi sonucu duyma yetisini kaybeden Kayıhan, hayata tutunmaktan ise hiç vazgeçmiyor ve sonrasında başarılar ardı ardına gelmeye başlıyor. 17 yaşına kadar işaret dili eğitimleri alan Onur Kayıhan, almış olduğu eğitimin öneminden bahsederken Eskişehir Anadolu Üniversitesinde konuşma eğitimi alırken 17 yaşımda spor kulübüne seçildim. Ve gördüm ki benim gibi birçok kişi var. Daha sonra işaret dilini öğrendim. O zaman anladım ki işaret dili benim için çok önemliymiş ve işaret dili aslında benim ana dilimmiş. Ben Türkiye’de yaşıyorum, tabii ki yaşantımda Türkçe var ama benim ana dilim işaret dili. Ben bunu geç de olsa öğrendim" diyor.

Samsun'da yapılacak organizasyon öncesi eğitimlerde bulunan Onur Kayıhan sportif anlamda kazanmış olduğu başarılara ek olarak antrenörlüğüde eklemek istiyor. Kayıhan, '' işaret dilimi kullanarak antrenörlük yapmak istiyorum. Çünkü mevcut antrenörlerin çoğunluğu işitme engelli değil ve işaret dilini bilmiyor. İşaret dili bilen antrenörler olursa daha iyi organize olabiliriz" diye konuştu.

İşaret dili eğitimine başlama nedeni olarak ise Günlük hayatta karşılaştığım zorluklar sonucu insanlar arasında bu dili ne kadar çok bilen olursa iletişim kurmamda da o kadar kolaylık sağlayacağını düşünerek eğitmen olma isteğim oluştu. Bu dil ne kadar gelişirse benim gibi olan kişiler de iletişim problemlerini daha kolay çözecek" cümleleriyle açıkladı.

Anahtar Kelimeler:
EngelliOnur Kayıhan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.