banner388

Engelleri aştılar Samsun’un gururu oldular

Atakum Belediyespor Boccia Takımı, 3.Türkiye Boccia Şampiyonasında Türkiye birincisi oldu.

Engelleri aştılar Samsun’un gururu oldular

Atakum Belediyespor Boccia Takımı, 3.Türkiye Boccia Şampiyonasında Türkiye birincisi oldu.

05 Nisan 2017 Çarşamba 17:17
Engelleri aştılar Samsun’un gururu oldular

Samsun Haber - Atakum Belediyespor başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Atakum Belediyspor’un futbol takımının Samsun Süper Amatör Liginde şampiyon olmasının ardından Boccia takımı da Türkiye Boccia Şampiyonasında genel toplamda birinci oldu. Başarılı takım, geçen yıl Aksaray'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası da genel toplamda 1. sırada tamamlamıştı.

Üst Üste İki Yıl Birinci Oldular

Engelli vatandaşlarımız için sunduğu imkanlarla dikkat çeken Atakum Belediyespor’un bünyesindeki Boccia takımı İzmir-Karşıyaka’da düzenlenen 3. Türkiye Boccia Şampiyonasında Samsun’u temsil etti. Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen şampiyonaya Türkiye’nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren 25 kulüpten 100 sporcu katıldı. Çekişmeli mücadelelere sahne olan şampiyonada Atakum Belediyespor Boccia takımı sporcularından Birkan Duha Erdal BC1 sınıfında Türkiye 1.’si, Göksel Palak BC3 Sınıfında Türkiye 2.'si, Emre Vural BC3 Sınıfında Türkiye 4.'sü oldu.

“Yeni Madalyalar İçin Çalışmaya Devam”

Şampiyonadaki performanslarını değerlendiren Atakum Boccia takımı antrenörü Gamze Ekinci, “3. Türkiye Boccia Şampiyonasını İzmir'de geride bıraktık. Tüm sporcularımı tebrik ediyorum. Madalyaları kazanırken, Samsun'u da en iyi şekilde temsil ettiler. Şimdi bu başarıları unutup, önümüzdeki şampiyonalara hazırlanacağız. Başarıya giden bu yolda tüm engelleri önümüzden kaldıran Atakum Belediye Başkanı Sayın İshak Taşçı'ya ve Kulüp Başkanımız Sayın Mehmet Aydın'a teşekkür ederiz” dedi.

Boccia Nedir?

Boccia, kökeni İtalya’ya dayanan paralimpik oyun türlerinden biridir. Oyunda, iki takıma ayrılan oyuncular attıkları topları oyun alanında en uygun yere göndermeye çalışırken rakip takımın toplarını da saf dışı bırakmaya çalışırlar. Topları atmak için belirli bir kural yoktur.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 05.04.2017 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.