banner388

Ender Saraç Samsunlu kadınlarla buluştu

Samsun’da 8-10 Mart tarihleri arasında açılan Amazon Çarşısı kapsamında Samsun’a gelen Dr. Ender Saraç, kadınlar gününün anlamı üzerine açıklamalarda bulundu.

Ender Saraç Samsunlu kadınlarla buluştu

Samsun’da 8-10 Mart tarihleri arasında açılan Amazon Çarşısı kapsamında Samsun’a gelen Dr. Ender Saraç, kadınlar gününün anlamı üzerine açıklamalarda bulundu.

10 Mart 2018 Cumartesi 14:31

Samsun haber - 8-10 Mart tarihleri arasında yapılan Amazon Çarşısı kapsamında Dr. Ender Saraç Samsun’u ziyaret etti. Kadın sağlığı üzerine bir konferans düzenleyen Saraç, kadınlarla buluştu. Biz de Samsunhaber.com ekibi olarak Dr. Ender Saraç’la bir röportaj gerçekleştirdik.


Samsun’a yıllar önce geldiğini belirten Saraç, “Buraya Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamaya ama daha da önemlisi kadın sağlığı üzerine bir konferans vermeye geldim. Samsun’a yeni bir doktorken, 34 yıl önce 1984’te gelmiştim. Bayağı değişmiş hatta bu mekanın bulunduğu (Çok Amaçlı Salon) otelde kalmıştım. Büyük tesadüf, 34 yıl sonra yeniden aynı mekana başka bir amaçla geldim. Bugün kadın sağlığı üzerine menapoz çayı tarifi verdik, adet sancıları ile ilgili konuları konuştuk. Kadının ne kadar özel ve kutsal olduğunu vurguladık. Samsunlular sağolsunlar beni bağrına bastılar, onlara çok teşekkür ediyorum. Güzeldi, çok keyifli geçti” dedi.


“8 MART BİR SEMBOLDÜR”


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün anlamı hakkında konuşan Saraç, “8 Mart bir semboldür. Bugün klavye kahramanlığı yapıp; analarımız, bacılarımız, kadınlarımız başımızın tacı gibi sözleri boş ve anlamsız buluyorum. Kadına değer veriyorlar mı? Klavye kahramanlığı olarak değil, pratikte ve icraatte yapıyor musun? Dolayısıyla bu bir günü ben kutlamadım, geriye kalan 364 gününüzü kutluyorum diye bitirdim. Kadına sadece kadın olduğu için değil, insan olduğu için değer verilmesi gerekir” diye konuştu.


Muhabir: Dilek Alabulut


Kameraman: Furkan Koç

Son Güncelleme: 12.03.2018 09:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.