banner388
banner390
banner410
banner408

En Fazla Kararsız MHP'de, İşte Anket Sonuçları

16 Nisan referandum oylaması yaklaştıkça anket çalışmaları yapılmaya devam ediyor

banner269

En Fazla Kararsız MHP'de, İşte Anket Sonuçları

16 Nisan referandum oylaması yaklaştıkça anket çalışmaları yapılmaya devam ediyor

17 Mart 2017 Cuma 12:16
En Fazla Kararsız MHP'de, İşte Anket Sonuçları

Politic’s araştırma şirketi 6-13 Mart tarihleri arasında 12 ilde 3 bine yakın vatandaş üzerinde bir anket çalışması gerçekleştirdi. Evet ve hayır oylamasında kararları sorulan vatandaşlardan özellikle kararsızlara dikkat çekildi.

Son dönemde Almanya ve Hollanda hükümetlerinin uygulamış olduğu siyasetin Türkiye’de 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum oylaması öncesi yapılan anket çalışmalarında etkisi olduğu ifade edilirken sandık zamanı asıl belirleyici noktada kararsızların kaldığı belirtildi.

Kararsızların oranı dağıtılmadan evet yüzde 46.25 hayır ise yüzde 36.85'lik bir dilim ortaya çıkarken dağıtımı yapılmayan kararsızların oranı ise yüzde 16.90. Araştırmaya göre bu oran seçimin sonuçlarının belirlenmesinde önemli etken olarak duruyor.

Ak Parti tabanında evet oranı yüzde 82

Partiler içi oy kullanımına bakıldığında Ak Parti seçmeninin yüzde 82.30’u evet dediği hayır oranında ise yüzde 6.10’luk bir dilimim yer aldığı görüldü.

En kararlı seçmen CHP

CHP seçmenleri üzerinde yapılan anket çalışmasında hayır oyu kullanacakların oranı yüzde 94.8 olurken yüzde 1.20’si ise evet oyundan yana olduğu sonucu ortaya çıktı

Kararsızların çoğunluğu MHP’de

Referandum oylamasında kararsız kitlenin çoğunluğu MHP’de yer aldığı görüldü. MHP seçmeninde yüzde 35.13 evet yüzde 33.33 oran ise kararsızları oluşturduğu görüldü. Yüzde 31.54’lük oran ise hayır durumunda.

Araştırma şirketi yönetim kurulu başkanı Recep Güven’e göre,  referandum günü sonucun belirlenmesinde kararsızların o gün dağılışının etkisi olacağı yönde. Ayrıca, son zamanlarda dış ülkelerle yaşanılan siyasi krizlerinde referandum oylamasında etkili olacağı düşüncesi hakim.

Son Güncelleme: 18.03.2017 09:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.