banner388

Elektrikten nasıl tasarruf edilir?

Elektrik kullanımında tasarruf yapılmasının yolları Samsun Elektrik ve ElektronikTeknisyenleri Odası Başkanı Osman Saka tarafından anlatıldı.

Elektrikten nasıl tasarruf edilir?

Elektrik kullanımında tasarruf yapılmasının yolları Samsun Elektrik ve ElektronikTeknisyenleri Odası Başkanı Osman Saka tarafından anlatıldı.

19 Haziran 2017 Pazartesi 17:08
Elektrikten nasıl tasarruf edilir?

Samsun Haber - Teknolojinin gelişimiyle beraber kullanılan cihazlarında elektronik olması insanoğlunu tasarrufa yönlendiriyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Osman Saka, bilinçli olarak elektrik tüketimi yapmamız gerekir. Mesela belirli saatlerde elektronik cihazları devre dışı bırakmalıyız. İkinci olarak ise aynı anda birden fazla elektronik cihazı çalıştırmamamız gerekiyor. Bu elektrik akımını hızlandırarak fazla elektrik tüketimine yol açar ve bedeli de faturalara çok ciddi rakamlar olarak yansıyabilir. Elektronik cihazların mutlaka teker teker çalıştırılması gerekir. 

Kullanılmayan eşyalar prizden çıkarılmalı

Mesele televizyon belirli saatlerde çalıştırılabilir. Akabinde bilgisayar çalıştırılacaksa televizyonun kapatılması sağlıklı olacaktır. Evde ütü, çamaşır makinesi gibi eşyalar çalıştırıldığında da diğer elektronik eşyaların prizden çıkarılması lazım. Bu ciddi anlamda elektrikte tasarruf etmeyi sağlar. Deyim yerindeyse bu şekilde yapmanın kesemize faydası olacaktır.

Bunun haricinde kullanılmayan cihazların kesinlikle prizlerden çıkarılması gerekir. Elektronik eşyamız faal durumda olmasa ve fişi prize takılı olmuş olsa da elektrik harcayacaktır. Hem cebe zarar verir hem de Allah göstermesin prizde unutulan fiş yangına da davetiye çıkartır” dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
Elektrik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.