banner388

Ekşisözlük'te Samsun ile İlgili Şok İddia

Ekşisözlük'te Samsun ile ilgili ortaya atılan iddia dikkat çekti. İddiaya göre 2018 yılında Samsun Kadın Doğum Hastanesinde gerçekleşen doğumların yüzde 40'ı Suriyelilere ait.

Ekşisözlük'te Samsun ile İlgili Şok İddia

Ekşisözlük'te Samsun ile ilgili ortaya atılan iddia dikkat çekti. İddiaya göre 2018 yılında Samsun Kadın Doğum Hastanesinde gerçekleşen doğumların yüzde 40'ı Suriyelilere ait.

09 Ocak 2019 Çarşamba 17:30
Ekşisözlük'te Samsun ile İlgili Şok İddia

Türkiye'nin en çok kullanılan internet siteleri arasında yer alan Ekşisözlük'te Samsun ile ilgili ortaya atılan iddia dikkat çekti. İddiaya göre 2018 yılı içerisinde Samsun Kadın Doğum Hastanesinde gerçekleşen doğumların yüzde 40'ı Suriyeliler tarafından gerçekleşti. Ekşisözlük yazarı, bu bilgileri Samsun Kadın Doğum Hastanesindeki bir çalışanın ağzından yazdığını belirtti.

İşte Ekşisözlük'te yer alan o yazı:

"İçişleri Bakanlığı Göç İdaresinin son yayınladığı 2016 verilerine göre Samsun'daki kayıtlı Suriyeli sayısı 4011 kişi, samsun il nüfusu 1.295.927 kişi ve karşılaştırma yüzdesi %0,31. 2 yılda 3 kat arttığını farz edip bu oran %1'e yaklaştı diyelim.

Üstelik bir yılda çift doğum yapan kadın sayısının şaşırtıcı derecede yüksek. yani kadın bebeği olduktan hemen sonra tekrar hamile kalıp, bir yıl içerisinde tekrar doğum yapmış. Suriyeliler arasında doğum yapmak gücün simgesi olarak görülüyor. kadınlar çoğu zaman, yeniden adet görüp, tekrar doğurabilmek adına bebeklerini emzirmeme yoluna gidiyorlar. 

Hastanede Arapça bilen tercüman olmasına rağmen hamile sayısı çok yüksek olduğu için yeterli olmuyor, gelen hamile ve yakınlarının Türkçe bilme oranları sıfıra yakın. bu sağlık personeli için bir sürü problem yaratıyor. biz Türkçe öğrenmek zorunda değiliz, siz Arapça öğrenin diye çıkışanlar da oluyor.

Özel hastanelere muhtemelen çok daha az sayıda Suriye vatandaşı gidiyor. özel hastanelerdeki doğum oranlarını da eklersen, Suriyeliler tarafından yapılan doğum oranı %40 biraz daha düşecektir ama bu ortaya çıkan gerçeği değiştirmiyor. 

Şehrin %1 nüfusuna yaklaşan mülteci sayısının nasıl olur da %40'a yakın doğum oranı yakaladığını düşünebiliyor musunuz? bu geometrik nüfus artışı nasıl bir etki yaratacak. bundan 10 yıl sonra şehrin demografik yapısının, Türkçe konuşmaya bile çalışmayan, işi gücü olmayan, yavrularına bırakın gelecek hazırlamayı, kendi sütünü bile vermeyen bir topluluk tarafından şekillendirildiğini düşünün. 

Peki ilerde ne yapacak, ne olacak bu doğan çocuklar? 

Kimse tatlı su hümanizmi yapmasın, hangi modern ülke böyle saçma sapan milyonlarca mülteciye kapılarını açıyor. ülke olarak ne gelecek vadediyoruz bu insanlara. vasıfsız işçilik, dilencilik, hırsızlık, hayat kadınlığı. bu işin sonu hepimiz için kötü bitecek."

GÖZLER YETKİLİLERDE

Samsun ile ilgili ortaya atılan bu iddianın ardından gözler resmi kurumlardan yapılacak açıklamalara çevrildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Kara 2019-01-09 20:00:22

Otobüste minibüste çarşıda pazarda hastanede yolda herkes arapça konuşuyor şaşırmadım mülteci kardeş ayağına ülke elimizden gidiyor bu daha iyi günlerimiz.

Avatar
Sasa 2019-01-09 18:27:02

Lan gidin artık yeteeeeerrrrrrrrr

Avatar
Hasan 2019-01-09 19:11:12

Böyle giderse birkaç seneye azınlığa düşeriz samsunda biz.. Yavaş yavaş Arapça öğrenmeye başlayalım en iyisi...

Avatar
Vatanperver 2019-01-09 23:01:25

Değerli ekşi sözlük yazarı size katılıyorum, belkide programlanmış bir d planı olabilme olasılığı çok yüksek.!!!

Avatar
Mustafa Ali 2019-01-10 00:37:43

Halife ve Mehdi olma icin verilecek daha cok aci bedel var, sirayla,. Bir de olamazsa !

Avatar
Oyumcali 2019-01-10 11:35:11

Devlet Hastanesi'nde mülteciler yüzünden yer bulamayıp 3 bin liraya özelde doğum yaptırdım eşimi.bunlar multecilikten çıktı başka bir boyut kazandı yetkililer harekete geçmeli

Avatar
Ahmet Yılmaz 2019-01-09 23:02:22

https://www.samsunhaber.com/samsun-haber/samsun-daki-multeci-sayisi-aciklandi-h42219.html Bu aynı konuda sizin haberiniz. Samsun'da haberinize göre 5200 suriyeli var. Sizin hesaba göre ilimizin nufüsunun geçen yıl 17 bin civarı arttığını düşündüğümüzde. Her suriyeli kadın erkek fark etmez en az 1 çocuk doğurmuş. Erkekleri düşelim yarısı kadın olsun. Her suriyeli kadın en az 2 çocuk doğurmuş, emzirmeden acele bir tane daha yapmış. Bir yıl 12 ay olduğuna göre çok tempolu olmaları lazım sonuçta. Yani özetle yapmayın güldürmeyin kendinize

Avatar
Karetta Karetta 2019-01-10 08:50:16

Göç hayvanlarıda üremek için sıcak memleketlere gidiyorlardı zaten. Davranışlarda bir değişiklik yok. sadece göçebeler geri gönüyor bunlar burda