banner388
banner390
banner410
banner408

“Eğitimde köklü düzenlemeye ihtiyacımız var”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TEOG açıklamasından sonra, bu hafta sadece eğitim camiasını değil, tüm ülke gündemini etkilendiğini söyleyen Saadet Partisi Eğitimden sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kavaklı, “İktidara hatta Bakana göre değişmeyecek köklü bir düzenlemeye ihtiyacımız var” dedi.

banner269

“Eğitimde köklü düzenlemeye ihtiyacımız var”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TEOG açıklamasından sonra, bu hafta sadece eğitim camiasını değil, tüm ülke gündemini etkilendiğini söyleyen Saadet Partisi Eğitimden sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kavaklı, “İktidara hatta Bakana göre değişmeyecek köklü bir düzenlemeye ihtiyacımız var” dedi.

20 Eylül 2017 Çarşamba 17:35
“Eğitimde köklü düzenlemeye ihtiyacımız var”

Samsun Haber - TEOG Sistemi bu güne kadar savunan ve Milli Eğitimin tek başarısı gibi gösterildiğini dile getiren Saadet Partisi Eğitimden sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kavaklı, “TEOG sınavı Cumhurbaşkanının açıklamalarından sonra Milli Eğitimin yetkilileri tarafından olumsuzlukları sıkça dile getirilmeye, öğrenciler de oluşturduğu olumsuz etkileri anlatılmaya, birkaç günde yeni sistem oluşturulmaya çalışılmaktadır. TEOG sınavı uygulanmadan önce yapılmayan istişare kültürü, yeni sistem çalışmalarında da kullanılmamakta” diye konuştu.

“Saadet Partisi olarak sınavdan sınava koşturulan gençlik istemiyoruz “

En kısa zamanda sınavsız bir eğitim hayatının sisteme eklenmesinin gerektiğine vurgu yapan Kavaklı: “Zira adının önünde "milli" kelimesi bulunan eğitim, gerek geleceğimizin emanet edildiği genç neslin yetiştirilmesi, gerekse vatan sathında birliğin tesisinde çok önemlidir. Bu sebeple sınav maratonunu tek gündem yapan Milli Eğitim için bundan ziyade, model alınacak ve gençlerin onun gibi yetiştirileceği bir örnek bulunması zorunludur. Gençlerimiz müthiş bir özenti, önüne geçilemez bir Batı hayranlığı ve kompleks içindeler. Bunları eleştirmek için sıralamıyoruz. O gençleri okullarda yetiştiriyoruz ve topluma bir birey olarak okulda hazırlıyoruz. Neye inandığını bilen, hangi değerlere sahip çıkmasının bilincinde bir nesil yetiştirildiğini kimse iddia edemez. Kadim geleneklerimize ve tarihi değerlerimize göre şekillenmiş, inancımız ile ters düşmeyecek bir eğitim sistemine acil ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

“Milli şuur ve mesleki eğitim verilmelidir”

Eğitim gibi hassas bir konuda düne, bugüne veya gelen iktidara hatta Bakana göre değişmemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Kavaklı: “Köklü bir düzenlemeye ihtiyacımız var. Önce milli şuur ile bir noktaya getirilecek gençlere ondan sonra mesleki eğitim vermelisiniz. İşte o zaman gençlik hak adına ve kendi yararına kazanılmış birey olur. İyi bir hakim, iyi bir asker, topluma yararlı bir mühendis olarak anılır. Gençlerimiz, Batının çoktan iflas etmiş sosyal hayatından hayali kahramanlara değil, kendi değerlerine heves etmelidir. Yeni sistem belirsizliğini korurken tüm öğrencilerimizin faydasına olacak fırsat ve imkan eşitliği sağlayacak bir sistemin günübirlik açıklamalarla değil öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin ve diğer eğitim paydaşlarının önerileri dikkate alınarak, Milli bir modele geçilmelidir. Sınav sistemi kaldırıldığında öğrencilerin tercih ettiği TEOG sınavıyla yüksek puanlarla öğrenci alan okullarda, yerel siyasetin ve nüfuzlu kişilerin etkisine müsaade etmeyecek, hakkaniyete dayalı bir yerleştirme sisteminin getirilmesini Saadet Partisi olarak tüm öğrencilerimiz için diliyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaberleriSaadet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.