banner388

Eğitimci sendika başkanlarından flaş açıklamalar

Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu ve Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, Samsun’da yaklaşık 4 okulun taşınacağını söylediler.

Eğitimci sendika başkanlarından flaş açıklamalar

Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu ve Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, Samsun’da yaklaşık 4 okulun taşınacağını söylediler.

10 Haziran 2017 Cumartesi 21:10
Eğitimci sendika başkanlarından flaş açıklamalar

Samsun Haber – Eğitim Sendikası başkanları Ahmet Sarı Anadolu Lisesi, Maraşal Fevzi Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Samsun Atatürk Anadolu Lisesi ve Namık Kemal Anadolu Liselerinin, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin oraya yapılan okullara taşınabileceğini söylediler.

Normal şartlarda okulların isimlerinin değiştirilmesine ve yerlerinin taşınmasına olumlu bakmadıklarını belirten Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, “İlkadım ilçesinde bir sıkıntı var. 20 yıldır bir eğitim planlaması yapılmadığı için de bir okul alanı var. Burada bir okul alanı olmadığı için de yeni bir okul yapılamıyor. Yapılabilen yerler ise şehir dışında” dedi.

KURUOĞLU: “4 ANADOLU LİSESİ TAŞINACAK”

Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü okul taşımalarıyla ilgili bir ara formülü bulduğunu ifade eden Kuruoğlu, “Bulduğu formüle göre, biz ilkokul ve ortaokulları öğrencilerin yürüme mesafesi yerlerine yapmalıyız. Anadolu Lisesindeki öğrenciler ise bu okullara TEOG sınavlarını kazanarak geldikleri için bu öğrencilerin yüzde 90’ı servis ile geliyorlar. Bunun için de servisle gelen öğrencilerin şehir merkezine gelmesiyle şehrin kıyısına gitmesinde bir fark olmayacaktır. Bundan dolayı da biz Anadolu Liselerini ilçenin kıyı bölgelerine taşıyalım diyorlar. Eğitim Araştırma Hastanesinin yanına 4 okulluk bir yer yapıldı. Buraya 4 okul taşınacak. Buralara Ahmet Sarı Lisesi, Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Namık Kemal Lisesinin de taşınması düşünüyor” diye konuştu.

“YETKİLİLER KAMUOYUNU BİLGİLENDİRSİN”

Okulların taşınması ile ilgili yetkililerin kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğinin altını çizen Kuruoğlu, “Bu okulların taşınmasına çok hoş bakmamak ile birlikte İlkadım ilçesinde yaşadığımız çaresizlik içerisinde Milli Eğitim bir değerlendirme yapmış. Bu noktadan sonra insanlar buna isyan ediyorlar. Basın mensupları bunun sebeplerini merak ediyorlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri basın mensuplarının karşısına geçmeli bunun sebeplerini bir bir anlatmalıdır. Eğitim Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu yere 4 tane bina yapıldı. Bu binalara var olan okulları taşıyacaklar. Hatta buraya daha çok okul yapılacağı ve merkezdeki bütün liselerin buraya taşınacağı ile ilgili bilgiler var. Ama bunlar tam kesin değil. Bizim Samsun’un en önemli eksikliği ‘ben yaptım oldu’ mantığıdır. Ama sen yaptın mı olmuyor. Belki bilmediğimiz bir konu vardır. Doğru da yapıyor olabilirler ama yetkililer bizleri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri bilgilendirsinler” şeklinde konuştu.

KARA: “OKUL TAŞIMA İLE EĞİTİMDEKİ SORUN ÇÖZÜLMEZ”

Okul taşıma işinin ihtiyaçtan kaynaklı olması gerektiğini belirten Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara ise, “Buradaki sorun bizim okulların taşınması ile ilgili değil, buradaki sorun böyle bir ihtiyacın kamuoyuna ve veliye açıklanmamış olmasıdır. Şuanda okulların taşındığı bölgede yatılı liseler var. Eğer Anadolu Lisesi’ni taşıyacaksak onunda yatılı okul gibi olmalıdır. Eğer oralarda bir değişiklik yapıyorsanız, buradaki liseyi kapatarak değil. Buradaki okulları bu bölgenin öğrencilerine daha iyi hizmet verecek şekilde düzenlemeleri gerekir. Dolayısıyla böyle okul kapatma işi geçen sene Mithat Paşa Lisesi ile başlamıştır. Eğitim öğretime katkı açısından okulların taşınması eğitim öğretim sorununu çözmez. Biz öncelikle eğitim öğretimin bugünkü içine düşürüldüğü durumdan çıkarılmasıdır. Müfredatların uygulamalı eğitime, müfredatların yeteneklerine göre eğitimine göre yapılması gerekir. Okul değiştirme ve taşıma ile eğitim öğretimde bir sorun çözülemez. Kaldı ki, Atatürk Anadolu Lisesi’ni taşıdığınızda o liseye hizmet veren birçok esnafı da, yine o bölgede oturan ailelerin de ekonomik anlamda büyük bir güçlükle karşılaşacağına inanıyoruz”

Devletin özel okullara her türlü imkanları tanıdığını fakat kendi okullarını başka bir bölgeye taşımasının doğru olmadığının altını çizen Kara, “Vatandaşlarımızın çocuklarının eğitim öğretim hakkının engellendiğini düşünüyoruz. Zeki çocuklarımızın o bölgede oturan ailelerin çocuklarının istedikleri eğitimi alamayacakları bir durumla karşı karşıya kalacağız. Bu Mithat Paşa Lisesi’nde olmuştur. Bu okulun öğrencileri gittiğinde ailelere en az 300 TL servis ücreti ekonomilerine eklenmiştir. Dolayısıyla böyle bir taşımacılıkla lise eğitimi yapılamaz. Nüfusa göre okullar planlanmalıdır”

Son Güncelleme: 11.06.2017 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kaya 2017-06-11 23:32:23

Rant icin bize servis parası ödetecekler kul hakkı ile geberin hemi

Avatar
ahmat 2017-07-09 20:27:26

favzi çakmak lisesi nin taşınmasını pek uygun bulmadım kalsın daha iyi