banner388

Eğitim-Bir-Sen'den açıklama: "Sözleşmeli öğretmenliğe son verilmeli"

Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 No'lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Hamdi Yıldız; "Hak ve ücretlerde haksızlıklara fırsat veren 'sözleşmeli öğretmenlik' uygulamasına son verilmelidir" dedi.

Eğitim-Bir-Sen'den açıklama: "Sözleşmeli öğretmenliğe son verilmeli"

Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 No'lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Hamdi Yıldız; "Hak ve ücretlerde haksızlıklara fırsat veren 'sözleşmeli öğretmenlik' uygulamasına son verilmelidir" dedi.

17 Aralık 2019 Salı 21:17
Eğitim-Bir-Sen'den açıklama: "Sözleşmeli öğretmenliğe son verilmeli"

"Sözleşmeli öğretmenlik, kabul edilmiş hatanın tekrarıdır"

Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlen basın açılamasında Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 No’lu Şubesi sözleşmeli öğretmenler için eşit özlük hakları ile kadro talebinde bulundu. Başkan Hamdi Yıldız yaptığı basın açıklamasında parçalanmış aileleri kavuşturacak bir düzenlemenin yapılmasını istediklerini belirterek; “Bir öğretmen düşünün ki diğer tüm çalışanlar mesai bitiminde evine, ailesine giderken; o, aile hasreti kokan soğuk bir dört duvar içine doğru yürümektedir. Kamu görevlilerinin ‘genellik, adillik, eşitlik’ ilkelerine uygun hükümlerle muhatap olması, ‘saygın iş’ anlayışının bir gereğidir. Anayasa'nın, ‘Asli ve sürekli nitelikteki kamu hizmetlerinin kamu görevlileri eliyle yürütülmesi’ gerektiğine ilişkin hükmü ortadayken ve aynı unvanda kadrolu statüde istihdam olmasına rağmen, eğitim-öğretim hizmetinde sözleşmeli öğretmen çalıştırılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Sözleşmeli öğretmen istihdamı, gerek sözleşmeli eğitimciler gerek istihdamı gerçekleştiren kurumlar gerekse farklı statüdeki personelden aynı kamu hizmetini alan öğrenci ve ebeveynler açısından ciddi sorun oluşturmaktadır. Sözleşmeli öğretmenlik; kabul edilmiş hatanın tekrarı, geçmiş sıkıntıları unutmanın, aynı kısır döngüyü yeniden kurup birçok değeri heba etmenin adıdır” şeklinde konuştu.

"Terör ancak eğitimle biter"

Eğitimcilerin işi ile eşi arasında tercihte bulunma çelişkisinden kurtarılması gerektiğini ifade eden Yıldız, “Kamu istihdam politikalarına yön verenler, nitelikli kamu hizmetinin ancak iş ve iç huzuruna kavuşmuş, anayasal hakları tesis edilmiş kamu personeli eliyle yürütülebileceğini görmelidir. Eğitimciler, işi ile eşi arasında tercihte bulunma çelişkisinden kurtarılmalı, anasından babasından ayrı büyüyen çocukların aile hasretine son verilmelidir. Mutlu, yerinden ve işinden memnun öğretmenler demek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri başta olmak üzere, istihdamda güçlük çekilen yerlerde eğitimde kalitenin ve başarının artması demektir. Terör ancak eğitimle biter. Terör biterse kalkınma olur. Genç işsizliği azalır. Gençliğin enerjisi refaha, kalkınmaya, bölgenin gelişmesine harcanmış olur. O hâlde, ucuz işçilikten farksız ücretli öğretmenlik ayıbına dur denilmelidir. Aileleri bölen, öğretmenin zihnini ailevi sorunlarla meşgul eden, aynı işi yapanlar arasında sosyal hiyerarşi üreten, hak ve ücretlerde haksızlıklara fırsat veren sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M. Akif 2019-12-18 08:50:51

Resimsiz olmazdı.Resmi de verdiğinize göre çaylarınızı içmeye devam edebilirsiniz.Zamdı,sözleşmeliydi filan,bunları kafanıza takmayın siz memur-senciler.

Avatar
Şerif pirzade 2019-12-19 00:19:21

Hangi kazanımı aldınız makam dağıtmaktan başka